Pages

13 mars 2011

Mönsteravslöjande #9 - Lama

10 kommentarer:
 
Klicka på bilden så att den blir stor och fin!
Namn: Lama
Svårighetsgrad: Medel
Längd: Den lilla är 14 cm hög och den stora är 23 cm.
Material jag använde: Till den lilla; Svarta fårets raggsocksgarn i färgerna; brun (25) och beige (22), en virknål på 3.5 mm och ett par ögon på 8 mm. Till den stora; Drops Eskimo i färgerna natur ljusbeige mix (47) och natur (01), en virknål på 4.5 mm och ett par ögon på 12 mm. Till båda; en tapisserinål, stoppning och lim.


Den här gången stod "häst" längst upp på förlagets önskelista över mönster att ha med i boken och jag tyckte att det lät jättebra, många älskar ju hästar! Själv gillar jag hästar om dom är på behörigt avstånd från mej och inte frustar eller steppar runt, jag är nämligen jätterädd för dom allra största varianterna och får magknip om jag kommer för nära. Men en söt liten häst i garn skulle det i alla fall bli, kanske mest i terapeutiskt syfte för mej själv. :) 

Så jag satte igång! Peppad först, men snart lite deppig. Jag försökte och försökte men hästarna blev bara fulare och fulare. Till slut ansåg jag mej besegrad och försökte istället virka en åsna. Jag gillar åsnor - dom är som en mindre och rundare version av en häst och därför inte lika skrämmande. ^^ Men det blev stopp där med och efter tre försök gav jag upp och började skissa på en ny varelse. Den här gången fick det bli det djur jag hade valt om jag skulle köpa ett större fyrbent djur, nämligen en lama! Så där upp har du alltså min version av en häst... typ. :D


I was originally going to design a pattern for a horse, it's one of the patterns my publisher thought would be perfect in the new book. I just couldn't do it, I tried several times but had to give up since it almost drove me crazy. I have never before failed to crochet something that I have put my mind to. Maybe it's because I'm scared of horses? Who knows. I ended up crocheting an animal that I would have bought if I had to get a big, fourlegged creature - a llama. I love llamas! :)

10 kommentarer:

emmyocattis sa...

Jätte söta!<3
Jag älskar Laman.
Kram Emmy

Unknown sa...

Kanske hästarna blev fula men lamorna blev supersöta! :)

Mia sa...

Jag är glad att det inte blev en häst, har svårt att tänka mig något sötare än de där lamorna. :) Helt underbara!

Julia sa...

Så söta! Jag gillar hästar väldigt mycket, men de här var jättesöta med! :)

Linnea sa...

Herregud vad fina, tusen gånger bättre än en häst! :D

S sa...

Jättesöta!!<3 Längtar! ^o^

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jättefina :)

Felicia sa...

Åhh! Vad super kawaii! <3<3

E.Winberg sa...

http://www.tradera.com/Virka-Amigurumi-Ryttare-Hast-43-Sot-kompis-2-Monster-auktion_340982_129337151

Är inte det du som gjort det här mönstret som säljs på tradera?
Fast man kanske får göra så? :)

Maja sa...

haha vad söööta!!!!<333

Related Posts with Thumbnails