Pages

31 mars 2010

Londontips tack!

7 kommentarer:
 
Resan till London närmar sej med stormsteg, idag bokade vi hotell och började kolla upp spännande turistmål. Londonhjulet, Store Ben, slottet och vakterna med pälsmössor är de saker Panda längtar mest efter. Jag ser fram emot att shoppa i garn- och pysselbutiker, äta Ben&Jerrys-smaker som inte finns här och gå på marknader medan sambon längtar efter mystiska bokbutiker. Vi kommer nog ha fullt upp. ^^

Det här behöver vi bra tips på:
- Butiker som säljer tyg, garn eller annat pyssel
- Roliga inredningsbutiker
- Spännande marknader och loppisar
- Secondhandbutiker (gärna m. böcker o tidningar)
- Bra restauranger

Alla tips tas emot med öppna armar och en någorlunda förskräckt plånbok. :D

7 kommentarer:

Anna sa...

Marknaden på Portobello Road i Notting Hill är ju nästan ett måste. Där finns det mesta. Nostalgia, antikviteter, frukt och grönsaker, onödiga grejer... :) Det brukar vara en speciell veckodag, men jag minns inte vilken nu. Kan ju inte vara så svårt att ta reda på.
Hyde Park ligger på gångavstånd, så passa på att ta en promenad där också.
Hoppas ni får trevligt!

Jo sa...

- "I knit" som ligger vid Waterloo-stattionen ungefär. Har massa fina stick- och virktillbehör.

- Waterstones, bokhandelkedja som finns både här och där, men det finns en jättebutik vid Picadilly som tom har bar/restaurang på en våning. Underbart ställe som man bör vika minst en halvdag till. Böckerna är ju dessutom mycket billigare där än här, så när vi var där för en månad sedan, shoppade vi massor med böcker!

- Matmarknaden, Borough Market, vid London Bridge. Som en jättestor saluhall med massa läckerheter och en riktig vitaminkick med alla fina färger! Testa browniesarna, för guds skull! :D (det ligger dessutom en bra pub bredvid där som har bra öl på fat om ni gillar ale och öl!)

Vi var som sagt där nyss, så det finns lite tips på min blogg!
Jag är ju lite avis på dig, kan jag säga!
Ha det så skoj på resan!

Mia sa...

Wow, vilka tips! Jag skriver frenetiskt och märker ut allt på min lilla karta. :)
Vi kommer bo i närhetern av Waterloo-stationen så I knit kommer nog besökas allra först! Notting Hill-marknaden är tydligen på söndagar så det passar perfekt och den där bokaffären låter ju galet spännande!
Nu sticker jag över till din blogg Jo och läser dina tips! :) Tack så galet mycket båda två!

Kerstin sa...

Och glöm för all del inte Victoria & Albert Museum!!!! Även om det inte stod muséer på din lista ;-) Design och textil i flera våningar och gratis inträde. Vi ska till London i höst, och gissa vart jag tänker ta vägen! Hemsida: http://www.vam.ac.uk/

anjelica sa...

Jag har väl inget tips direkt eftersom jag aldrig varit där men jag ville bara passa på att tacka dig. jag fick din första bok av min pojkvän innan jag åkte till usa i två månader för att ha något att sysselsätta mig med(jag som aldrig hållit i en virknål förrut blev mest glad över de söta bilderna :P) men nu tackvare din bok så har jag inte bara lärt mig att virka amigurumis, jag har dessutom börjat hitta på egna mönster och gör egna filurer nu ^^ så Tack så jätte mycket för att du lärde mig virka och gav mig en hobby som jag trivs jätte bra med ^^ mvh anjelica

Maskan sa...

The Loop i Islington är fantastiskt mysig (http://www.loopknitting.com/) Sen finns John Lewis på Oxford Street, stort varuhus. Inte så mysigt men mängder med grejer inklusive garner. Den stora marknadsdagen på Portobello road är lördagar. Där finns en kokboksaffär som heter Books for Cooks som ska vara väl värd ett besök.

Hoppas ni får en jättetrevlig resa :-)

Anonym sa...

Jag måste lämna ett litet tips på marknader..När jag bodde i London åkte jag varje lördag till Camden Town. Där finns mestadels kläder och massor med olika maträtter, men även bokaffärer och antikaffärer av alla dess slag..Kanske något?? Restauranger finns det gott om, frågan är vad du gillar..I Soho finns en del trevliga restauranger, men de får man leta efter..Det "bästa" sättet att hitta i en stad är att gå vilse, det gjorde jag många gånger och då hittar man både det ena och det andra..Letar du kanske pärlor eller sådant så finns det en mycket trevlig butik vid canary street, eller ja, en liten liten sidogata...Mycket trevligt!
Ha det så roligt i London, kanske kommer du vid den tiden då slottet faktist är öppet för besökare, det kan jag rekommendera!
/Karin

Related Posts with Thumbnails