Pages

27 oktober 2009

En av er besökare ställde en alldeles ypperlig fråga efter förra inlägget,

”Är det nån tävling som slutar den dag du sagt att den ska sluta?” och svaret är helt enkelt Nej. Jag hinner sällan med att avsluta saker den dag jag först tänk och ibland hinner jag inte ens stava till avslut innan tio nya saker som måste fixas dyker upp. Att ha två jobb, driva eget företag och samtidigt skriva en bok har till slut tagit ut sin rätt, jag tycker inte längre att någonting är särskilt roligt. Jag stressar mest runt och påminner skrämmande mycket om en hund som jagar sin egen svans, sista tiden har jag till och med varit väldigt vimmelkantig (förmodligen av allt snurande). Vart tog egentligen tiden vägen?


När jag var lite yngre hade jag aldrig det här problemet, då handlade det mer om vad jag skulle hitta på med all tid jag hade och hur i hela fridens namn jag skulle få den att gå fortare. Nu önskar jag att jag hade satt in dessa överflödiga timmar på ett konto någonstans så att de kunde plockas ut nu när jag behöver dom som mest. Tyvärr ser ju inte verkligheten ut så, jag vet att det råder stor brist på tid i mångas vardag, och nu har jag efter moget övervägande kommit på en lösning. Jag ska anlita mej en assistent.


Boschy stöttar mej i köket och han är suverän på att baka bröd men tyvärr kan han varken svara på mail eller ta hand om mina långa ”att göra”-listor. Panda ställer till mer oreda än vad hon gör nytta när jag sätter henne framför datorn och därför vände jag mej till slut till min duktiga lillasyster Mary. Hon kommer från och med nu hjälpa mej med allt möjligt som har med blogg, pysslande och bokskrivande att göra och förhoppningvis kommer jag stressa mindre. Hon ska hjälpa mej att fixa lite nya funktioner här på bloggen och även inrätta en ny mail-adress, allt för att det ska bli lättare för er läsare att få svar på era frågor utan att jag stressar ihjäl mej. Den enda betalning hon kräver är ett gäng söndagsmiddagar av hennes val och en och annan leksak till hennes lilla hundvalp som flyttar hem i morgon.

Liten Tilda visar sej från sin bästa sida


Självklart kommer jag fortsätta uppdatera bloggen (förmodligen lika sporadiskt som alltid), det är ju snart dags för några mönsteravslöjanden och det vill jag absolut inte missa. Nu när jag ska stressa mindre kommer säkert glädjen tillbaka och det är verkligen dags att känna lite virklust igen, jag älskar ju egentligen hösten och allt soffmys den för med sej. ^^ För att inviga mitt nyfunna lugn tog jag en lång promenad i skogen tillsammans med kameran och sambon och jag har nog fått dille på svampar. Att fota då, inte att äta... jag avskyr svamp.



Sist men inte minst... vinnaren i Panda-tävlingen. Efter en rafflande omröstning vann Kat med sitt härliga förslag Sherlock Holmes. När allt material till boken är klart ska jag sätta mej med Panda och min symanskin och sy upp lite kostymer till henne, jag tror att vi kommer åka på många äventyr till våren uppklädda till tänderna. ^^

22 oktober 2009

Jag ber om ursäkt för fördröjningen, en utdragen utlottning gör ingen glad. Efter tre heldagar på jobb stupade jag i säng och sov sen i tio timmar, julsakerna har kommit till butiken och det tar tydligen på krafterna att prisa tomtar och änglar. ^^

Nu har Panda i alla fall dragit en av hundratals lotter...


och vinnaren är...



Grattis Mirrezz! Hurra, hurra, hurra! Skicka ett mail med din adress så kommer ett 'gurumipaket hem till dej efter helgen. Grattis! Efter en vild diskussion med mej själv där alla parter var oeniga bestämdes det till slut att pandatävlingen avslutas på söndag efter ett möte med en noga utvald jury som röstar i frågan. Mycket spännande! ^^

20 oktober 2009

Den här helgen fick jag gjort en hel massa saker medan Pandapappa var på jobb. Fram till klockan 15 både lördag och söndag styrde jag hemmet med järnhand, det innebar i princip att jag flängde runt och försökte göra något vettigt medan katterna ignorerade mej. Det blev lite allmänt städande, kanske något drag med dammtrasan och sedan rätt mycket nätsurfande efter spännande mönster. I veckan lärde jag mej ett virkvis jag inte tidigare varit bekant med och det var riktigt roligt. Och för att inte säga snyggt! Broomstick lace kallas det på engelska och det går under det lite stelare ordet langettvirkning på svenska och du hittar bra videos på hur man gör här på YouTube. Nu är jag på jakt efter ett mönster på en snygg sjal som ska vara i färgen som testlappen på bilden, jag har använt mej av ett riktigt härligt vinterblått raggsocksgarn från Svarta fåret och ska köpa fler nystan så fort jag bara kan. På tal om jakt så är jag även ute efter en liten nystmaskin, någon som kan tipsa om var jag hittar en för billig peng?
Vi har fått tillökning i familjen och jag är överlycklig. För några veckor sen flyttade min nya assistent Boschy in här hos oss och han har verkligen gjort livet enklare, i alla fall när det är dags att baka. Jag har testat att baka allt från kanelbullar till lantbröd och än så länge har han varit fantastiskt duktig. Mina stackars virkvärkiga armar slipper knåda och vi får nu nybakat bröd utan några som helst tårar och krämpor, underbart! Är han inte stilig så säg? ^^
Ett par lantbröd med kummin och fänkål som smakade galet gott. Nästa brödprojekt blir en stor hög med goda ciabattabröd, perfekta att mumsa i sej med tomat, mozzarella och basilika på.
Vi håller på för fullt att bo in vår lägenhet så förutom en hel del virkande och bakande har den senaste tiden också bjudit på målande och piffande. I söndags kom bästa pandamormor och hennes man på besök för att hjälpa oss att skruva upp gardinstänger, hyllor och praktiska lister i köket. Dom jobbade hårt hela eftermiddagen under ledning av pandapappa och jag och lillasyster lagade värsta söndagssteken som vi skulle fira med när allt var klart. Äntligen fick jag smaka alla våra inläggningar och både syltade tomater och syltad squash passade perfekt till steken. Morötter i mängder, gröna bönor och pressgurka hör också till och det blev en riktig fest sådär på söndagkvällen.
Sötaste Simon lade sej till rätta i en korg medan vi andra jobbade på, katter är inte till mycket hjälp alls har jag insett under helgen. ^^

15 oktober 2009

Jag jobbar för fullt med boken och i veckan har jag börjat skriva på en ny virkskola. En hel del tid har också gått åt till att skriva lotter, enorma mängder lotter. ^^ Det har kommit in många bra förslag på pandakostymer och Panda bestämde att hon ska ge ett pris till den kostym hon gillar bäst. Vinnaren av det än så länge hemliga priset presenteras samtidigt som den andra vinnaren den 21:a.

Här kommer ett par kluriga bilder ur den kommande boken. Dom är härligt färgglada och det passar bra nu när det mörknar redan vid sex på kvällen. Man blir så sugen på att sitta inne och virka när det bara höstruskar ute!
En blå kläng
och en grön krälp (näe, det är bara hittepåord)

9 oktober 2009

Den här veckan har gått überfort! Nu är det helt plötsligt fredag och jag minns inte ens vad jag gjorde igår. Jo, just det, igår var jag hos optikern. Och jag avskyr att gå till optikern. Jag får enorm prestationsångest när jag sitter där i stolen och försöker läsa de pyttesmå bokstäverna. "Är det tydligare nu... eller nu..?" frågar den trevliga optikerdamen och vid det laget har jag blivit så nervös att maskinen immat igen så att hon får plocka fram en liten trasa och torka bort min upprördhet. Jag tittar på prickar, bokstäver och en mystisk liten bondgård och är rädd att mina felsvar ska leda till för dåliga linser så att jag sen inte kommer kunna se bra. Det kommer i sin tur leda till att jag ser ännu sämre efter ett tag eftersom jag vägrar gå igenom en till (psykiskt) smärtsam undersökning för att få nya linser utprovade. Det hela kommer sluta med att jag blir blind så du kan förstår att jag är nervös när jag sitter där och koncentrerar mej på bokstäver som bara Superman skulle kunna läsa. "Kan du läsa den sista bokstaven?" frågar damen och jag chansar vilt. "Kanske O... eller C... nej det är nog G" svarar jag till slut så bestämt jag kan. "Ja, dom är ju ganska små nu" säger hon som för att ursäkta min dåliga syn, "det var ett X". Och jag önskar att det var hos tandläkaren jag satt för där är allt klart efter en liten röntgenbild. Men det kan väl inte bara vara jag som känner så här?

Som tur är var resten av veckan bra, jag laddade upp lite bilder så nu minns jag lite mer av vad jag pysslat med. På måndagen firade vi det glada beskedet med härligt lyxiga saffransmuffins med kanel. Vi strödde till och med över små silverkulor, som i och för sig skrämmer livet ur en när man råkar bita på dom, men som ser väldigt fina ut. Riktigt dålig kvällsbild med blixt men jag var tvungen att föreviga de små mumsigheterna. Det söta fatet kommer från Lagerhaus, jag var tvungen att köpa det för det fanns både en panda och ett par ugglor tryckt på det. Vad mer kan man önska? ^^
Några dagar var det riktigt regnigt och ruskigt ute och då passade vi på att skörda och lägga in alla grönsaker som vi odlat på balkongen. Det har varit ett riktigt chiliår i år! ^^ Vi plockade 40 stora frukter och nu hänger det kvar en massa chilibebisar som ska växa till sig. Det börjar bli riktigt kallt ute nu så chilin fick flytta in i vardagsrummet och trevligt nog gör dom fina frukterna sig väldigt bra mot vår brunsvarta inredning.
Jag köpte en boken Safta, sylta och lägg in på bokrean i februari och den har jag använt flitigt senaste tiden. I veckan lade vi in chili och mumsiga gröna tomater, vilken tur att mina tomater aldrig mognar utan istället blir världens godaste tillbehör till söndagssteken. ^^ Tidigare i sommar, under den galna squashperioden, var boken helt oumbärlig, då både picklade och syltade vi dessa monster till grönsaker. Efter det har vi kokat plommonmarmelad, äppelchutney och rödvinsbärsgelé. Även om släkt och vänner fått mängder med burkar är hela översta hyllan i vår kyl full av burkar med allsköns inläggningar. Jag tror att vi har inläggningar så det räcker till nästa höst. Det blir mååånga söndagsmiddagar det! ^^

Hoppas du får en riktigt härlig hösthelg!

6 oktober 2009

Jag jobbar på för fullt med amigurumisarna till den nya boken och kan glatt meddela att hälften av dem nu är färdigvirkade och deras mönster renskrivna. Jag är riktigt nöjd med de olika figurerna och tycker att det blivit en bra blandning både när det gäller storlek och svårighet, jag längtar till det är dags för mönsteravslöjandena! ^^

Nästa steg är att fota till mönsterna, det blir en hel del bilder som går igenom de olika momenten eftersom några figurer är lite klurigare den här gången. Det är också dags att fotografera ‘gurumisarna i sina olika miljöer och det är riktigt roligt, jag några spännande idéer som jag hoppas blir bra på bild. Vad sägs till exempel om bonsaiträd, mössor, prylhyllor och miniatyrstäder? Mhmm, jag förstår att du blir nyfiken... ^^

Igår fick jag riktigt goda nyheter från förlaget som måste firas! Boken har nu nått 10 000 sålda exemplar! Hurra för denna overkliga och mycket roliga nyhet! ^^ Jag är outsägligt glad över att boken har blivit så väl mottagen och det är härligt att se att så många är intresserade av att virka egna små kompisar. Inte trodde jag att det någonsin skulle bli så här för fyra år sen när jag satt hemma i soffan med allt mitt garn och virkade figurer som ingen kunde uttala namnet på. Jag är minst sagt urlycklig! ^^

Obs. det är inte paketet på bilden som lottas ut. ^^

För att fira anordnar jag en utlottning och ett användbart amigurumipaket står på spel. Paketet innehålller boken, så klart, och lite smått och gott som är roligt att ha till ‘gurumiskapandet. Jag vill inte avslöja hela innehållet och ta bort spänningen så det avslöjas först efter att utlottningen avslutats och paketet nått sin mottagare. Vad sägs om det? Så mycket spänning i ett och samma inlägg, det är knappt så att man kan hindra sej från att bita på naglarna, armbågarna och skrivbordsskivan. Galenskap! o_O

Så hur gör du då för att vara med i denna ytterst spännande utlottning? Enkelt, skriv bara en kommentar till detta inlägg senast den 20:de oktober och du har en lott.

För att göra det hela lite extra intressant har du som är väldigt tävlingsinriktad möjligheten att få fler lotter. En extralott får du genom att länka till tävlingen på din blogg eller hemsida och en genom att svara på frågan: Vad skulle du vilja se Panda utklädd till? (Jo, det här är ett skamligt försök att få lite nya idéer till våra kommande äventyr...) Kommentera, länka och/eller svara på frågan, gör vilka saker du vill och få en, två eller tre lotter!

Jag känner på mej att det kommer bli mycket skrivande och klippande av lotter den närmsta veckan. ^^ Vinnare av det fantastiska paketet meddelas den 21:a oktober!

Lycka till!

Related Posts with Thumbnails