Sätt ugnen på 200 grader
INGREDIENSER
1 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl cocosflingor
2,5 dl hackade nötter
3 dl havregryn
1,5 dl vete- eller kruskakli
1,5 dl vetegroddar
1 dl råsocker
GÖR SÅ HÄR
Häll alla ingredienser i en stor bunke.
Häll över 1 ¾ dl vatten + ¾ olja (inte olivolja...) och pressa in vattnet med händerna eller en trägaffel, se till att allt är täckt.
Häll müslin i en ren långpanna och häll över flytande honung (valfri mängd). Rosta i ugnen i 15-18 minuter, rör runt i müslin några gånger så att den rostas jämnt.
Låt müslin svalna helt i pannan och blanda till sist i 1,5 dl russin och 2 dl finhackad torkad frukt (jag använde bara persikor den här gången men oftast blandar jag en massa olika torkade frukter och bär).
Det bästa med den här müslin, förutom att den är både god och nyttig då, är att du kan göra den på precis det vis du gillar. Tycker du inte om pumpafrön? Hoppa över dom i så fall. Är du allergisk mot nötter? Uteslut dom och fyll upp med solroskärnor och pumpafrön istället. Du kan hoppa över ingredienser precis hur du vill, för att få rätt konsistens tar du antingen samma mängd av någonting annat eller också minskar du mängden vätska. Sen är det bara att njuta!
Müms! ^^
5 kommentarer:
Låter gott! ^^
Tack för receptet, måste jag prova :)
Det här verkar jättegott, måste prova. Min man äter müsli var dag till frukost och dessutom mycket var gång.
både ser och låter gott ut:)
låter gott, förutom russin och torkad frukt förståss.... :)
Skicka en kommentar