Pages

13 februari 2010

Recept på mümsig müsli

5 kommentarer:
 
Nu när jag är sjuk och orkeslös har jag inte riktigt haft någon matlust, jag har inte varit så sugen på att laga till en riktig festmåltid utan har mest försökt hålla det enkelt. Idag gjorde jag en laddning müsli och tänkte att jag kan dela med mej av receptet här. Den här müslin är himla smarrig och lättfixad och räddade min hungriga mage idag. ^^

Sätt ugnen på 200 grader

INGREDIENSER
1 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl cocosflingor
2,5 dl hackade nötter
3 dl havregryn
1,5 dl vete- eller kruskakli
1,5 dl vetegroddar
1 dl råsocker


GÖR SÅ HÄR
Häll alla ingredienser i en stor bunke.
Häll över 1 ¾ dl vatten + ¾ olja (inte olivolja...) och pressa in vattnet med händerna eller en trägaffel, se till att allt är täckt.
Häll müslin i en ren långpanna och häll över flytande honung (valfri mängd). Rosta i ugnen i 15-18 minuter, rör runt i müslin några gånger så att den rostas jämnt.

Låt müslin svalna helt i pannan och blanda till sist i 1,5 dl russin och 2 dl finhackad torkad frukt (jag använde bara persikor den här gången men oftast blandar jag en massa olika torkade frukter och bär).

Det bästa med den här müslin, förutom att den är både god och nyttig då, är att du kan göra den på precis det vis du gillar. Tycker du inte om pumpafrön? Hoppa över dom i så fall. Är du allergisk mot nötter? Uteslut dom och fyll upp med solroskärnor och pumpafrön istället. Du kan hoppa över ingredienser precis hur du vill, för att få rätt konsistens tar du antingen samma mängd av någonting annat eller också minskar du mängden vätska. Sen är det bara att njuta!

Müms! ^^

5 kommentarer:

Linn sa...

Låter gott! ^^

JoyfulKnitting sa...

Tack för receptet, måste jag prova :)

Pia sa...

Det här verkar jättegott, måste prova. Min man äter müsli var dag till frukost och dessutom mycket var gång.

Hanna sa...

både ser och låter gott ut:)

Nette/Rostis sa...

låter gott, förutom russin och torkad frukt förståss.... :)

Related Posts with Thumbnails