Pages

10 januari 2012

Hej på dej och hej på 2012!

10 kommentarer:
 
Så var vi inne på 2012 och jag kunde inte vara gladare, 2011 var det konstigaste året hittills och kulminerade till slut i det mest dramatiska decembert någonsin. Min familj råkade ut för alla möjliga hemskheter och efter sjukhusvistelser, småbränder och idel dåliga nyheter rundade vi av månaden med en begravning. Efter nyårsafton behövde jag verkligen ladda om och nu känner jag mej äntligen peppad och redo att tackla det nya året.

Jag ser framåt och är faktiskt riktigt positiv, det kommer bli ett toppenår! En kort men viktig mållista har satts ihop och jag hoppas innerligt att jag kan bocka för alla 3 punkter vid nästa årsskifte.

• Skaffa ett deltidsjobb
Jag har jobbat hemma i snart två år och håller sakta men säkert på att bli tokig. Ett jobb står därför högst upp på listan, jag måste helt enkelt komma ut och träffa folk mer. Ett deltidsjobb eller ett vikariat blir alldeles lagom, gärna i butik för det är så händelserikt. Då kan jag vara social och användbar hälften av tiden, den andra halvan vill jag lägga på nästa punkt.

• Skriva ett bokförslag och skicka det till förlag
En helg under hösten skissade jag ner en massa projekt till en ny pysselbok och det är nu dags att börja jobba med dom. Boken kommer inte bli någon uppföljare till amigurumi-serien så det känns lite som att börja om processen från steg ett. Det ska bli riktigt spännande (och lite läskigt) att testa på ett annat område och jag håller tummarna för att förslaget kommer antas när det väl skickas iväg. 

• Köpa ett hus 
Den här punkten känns som ett måste. Både maken och jag längtar efter att kunna flytta ifrån vår lägenhet och in i ett stort hus med tillhörande ladugårdar och lite lagom mängd mark. Vi har drömt om en liten gård i ett par år nu och hoppas att vi till sommaren ska hitta rätt, då har hubby nämligen avslutat sina studier så att ekonomin blir lite mer stabil. Jag behöver en ateljé och hubby vill ha en snickeriverkstad men vilken lägenhet erbjuder det? Näe, kära vän - ett hus är helt enkelt det vi önskar oss!

Vad har du för mål och önskningar i år? Och var det bara vi som hade ett extra jobbigt 2011 eller var det helt enkelt ett ganska dåligt exemplar?

Jag hoppas att vi båda har fått ett riktigt praktexemplar att njuta av och att vi lyckas med allt vi tar oss för. Det har vi minsann förtjänat! :)

10 kommentarer:

j´shörnan sa...

hej mia jag håller med dig om 2011 det var ett jättekonstigt och jobbigt år jag har också några planer för den nya året.Men jag hoppas att era drömmar går i uppfyllelser, Jag väntar med spänning
efter din nya bok, du gör jättebra böcker Lycka till i det nya året Kram maria

Susanne sa...

Ser fram emot att få följa dig här 2012! Lycka till med dina mål - mål är bra att ha :)

Kicki sa...

Det låter som ett jobbigt slut på året! hoppas att detta blir bättre på alla sätt!

Kajsa Bergström sa...

Önskar dig lycka till med både drömmar och verklighet!

Rapport till Vänfors sa...

Det positiva med ditt hemska slut på året är att nu kan det bara bli bättre. Mitt år har varit riktigt slitsamt till och från men mest har det berott på att jag förändrats och sagt stopp och nej...vilket gör förra året till nåt bra trots allt:)
Lycka till med 2012 och alla dina drömmar och planer.
Kram Annika

Johanna sa...

Nämen, usch vad jobbigt. 2011 var nog som de flesta andra år för mig, fast samtidigt inte, såklart. Livet med småbarn gör ju att det ständigt väntar nya överraskningar runt hörnet, på gott och ont (fast mest gott, såklart). 2012 är året då jag tänker lägga mer tid på att må bra och leva i nuet. Jag vill utvecklas som människa, mamma och virkerska och jag vill lägga mycket tid och kraft i mitt nystartade företag.
Så, nu håller jag tummarna för oss båda två! =) Ha det fint, och tack än en gång för att du skrivit dina fina böcker som varit till inspiration och glädje för så många!

Rumpetuss sa...

Gott nytt 2012! Ledsen att höra att det har varit en massa hemskheter men skönt att höra att ni blickar framåt! Spännande med den nya bokididén! Ha det gott!!

Petronella sa...

Lycka till! Ser fram emot boken.

Amazing Glaze sa...

I am sure you will knock these three goals on the head during 2012! All you need is a litlle good luck every now and then,and my wish for you for 2012 is- that you always have the little bit of luck you need!

elsamaja sa...

Jag har tyvärr aldeles för mycket erfarenhet av att hemskheterna kommer slag i slag, vi hade åren mellan 2002-2006 som vi kalar för våra helvetesår, med sjukdomar, olyckor, misshandel m.m. Uppdelat på en familj med vi föräldrar och två vuxna barn och en tonåring.
Hösten 2011 tog vi en repa igen med elände, så jg säger som du, nu ska 2012 bli ett väldigt bra år.

Du kanske inte känner igen mej, för det var länge sen jag var in och skrev nåt hos dej, men jag brukar ofta vara in och titta och njuta av allt fint du gör.

Det stora som jag har att hoppas på för detta år, är att få ett ja från Försäkringskassan, om 50 % sjukersättning, skulle det äntligen gå i lås, så skulle mycket ordna sej.

då skulle jag kunna hoppa in och jobba extra den andra halvan, ingen skulle behöva anställa mej, för jag har varit sjukriven i många år och är 53 år, och därmed inte så önskvärd på arbetsmarknaden, för jag kan inte jobba mer än 15 timmar i veckan, och såna jobb växer inte på träd.

så för mej är förhoppningen

Ja till 50 % sjukersättning
Ev starta eget inom hantverk och hobbyverksamhet
Få hoppa in och jobba extra i blomsterhandel/handelsträdgård.

Ha det gott

Ingrid

Related Posts with Thumbnails