Pages

21 januari 2012

Jul- och nyårsbilder

5 kommentarer:
 
Varför varar julen inte längre? Januari och februari är två mörka och tråkiga månader, varför inte pigga upp dom men allt julpynt och alla fina stjärnor, stakar och girlander? Jag tror i alla fall att det hade gjort allt lite bättre! :D
Men till den dag då julen förlängs följer vi normen och packar ner julmyset i januari. Nu när allt är undanstuvat kan jag konstatera att julen var riktigt fin trots allt, mycket var nog tack vare den fantastiskt fina julgranen som försäljaren pekade ut till oss.

Senapstillverkning till lutfisken, tråkigt men väl värt mödan.


I höstas hittade jag ett mönster på världens sötaste aptjej på bloggen mmmcrafts, (mönstret är gratis, klicka här för att komma dit). Larissa, som den duktiga designern heter, är helt fantastisk och bloggen är sååå värd ett besök! I hennes Etsy-butik finns ett mönster på en matchande apkille och det köpte jag direkt. Jag sydde en apflicka till våra kompisars dotter och en appojke till vår brorson och gav bort dom i jul. Jag måste nog sy en av var till mej själv också för dom är otroligt fina! Brorsonen fick också en tillpiffad Poängfåtölj från IKEA till sitt nya rum. Träet betsades brunsvart och dynan fick en ny klädsel av världens finaste tyg från Åhléns. Det var lite pilligt men inte särskilt svårt och vi blev supernöjda med resultatet. Jag vill göra en massa fler i olika stilar, det var riktigt kul!Lillpojken var dock inte lika imponerad som vi, han uppskattade mer den gigantiska kartongen som stolen var inpackad i. :)Sen var det plötsligt nyårsafton och vi firade lugnt och skönt hemma hos några vänner. Frun i huset lagar fantastiskt god mat så vi åt till vi höll på att explodera.
Jag hade bakat vår nya favoritefterrätt, en Mississippi Mudpie, och efter ett par timmars matkoma kunde vi äta även den. Du som vill baka denna superenkla och monstergoda chokladdröm hittar receptet här.Hoppas att du har en riktigt härlig helg!

5 kommentarer:

lindakvist sa...

Stolen blev superfin! Vem skulle inte vilja ha en sån???

Syster sa...

Åh vad fin hans stol blev! En sån vill jag också ha, fast kanske i modell större. Vi måste ha en pysselfixardag snart så jag kan få till mitt skynke i tvättstugan :)

Anonym sa...

Vi har just fått snö så det ser ljusare ut än vad det är:) villket som är bra.

Ina sa...

Vad fin stolen blev!

Vet du vad jag har lyckats med. jag har nu fått virkat en vän till flodhästen Beata - och numera finns även flodhästen Bella i vår familj - virkad från din bok jag fick häromdagen.
Vilket underbart mönster!

mvh Ina

Johanna Englund sa...

Stolen är ju supersnygg! Tummen upp för den! :O Undrar om det kommer lite mer om dina amigurumis snart! ;3

Related Posts with Thumbnails