Pages

29 november 2009

Thanksgivingmiddag

9 kommentarer:
 
Igår spenderade jag nästan hela dagen i köket tillsammans med några härliga vänner och en gigantisk kalkon. Vi lagade mat i nästan 7 timmar och det var stökigt, trångt, galet varmt och riktigt, riktigt roligt. Här ser du en riktigt mumsig kalkonfyllning, recept från IcaKuriren nr. 47.
Ingen av oss hade lagat hel kalkon tidigare så det var lite nervöst, vi läste receptet noga flera gånger om, kollade klockan ständigt och penslade petigt var femte minut sista halvtimmen. Resultatet blev till slut fantastiskt gott och jättemört, det var väl värt alla svettiga timmar.Lilla Tilda var så klart med och hjälpte till i köket. Hon kastade sugna blickar mot kalkonen men vi lyckades avleda hennes uppmärksamhet, en pipande gris var mer intressant.
Till kalkonen hade vi sötpotatismos, cornbread, ugnsrostade rotsaker, brysselkål och självklart brunsås. Vi åt alla tills det stod ur öronen och bestämde att det här är vår nya hösttradition. Recepten på sötpotatismos och cornbread kommer från Buffés novembernummer.
Vi avslutade det hela med en pumpkin pie (recept från IcaKuriren), men den var ingen hit. Kanske var vi helt enkelt proppmätta eller också var det för att pajen smakade misstänkt likt blodkorv - hur som helst så röstade vi för att den inte är välkommen på nästa års middag. Då blir det istället pecannötspaj och cupcakes, jag längtar redan till nästa thanksgiving! ^^
Hoppas att ni haft en mysig första advent, det är så härligt att äntligen få lite juleljus i mörkret!

9 kommentarer:

Maria sa...

Eran middag ser väldigt gott ut. Imponerande att orka laga mat så många timmar. Men det är ju lättare när man har trevligt sällskap. :)

Såg just inslaget med dig på TV4. Jättebra inslag. Kul att se dig lite än vad man gör här. Nu ska jag bara hålla tummarna för jag anmälde mig till tävlingen också.

Ha de bäst! Maria

Nette/Rostis sa...

ser gott ut, uthålliga är ni som kockar i 7 timmar....:)

Anonym sa...

Hur tusan virkar man din popcornmaska?? Blir inte klok på den - det blir bara fel, inget popande här inte...

Mia sa...

Hej anonym!
Skicka ett mail så ska jag hjälpa dej. I'll have you popping in no time! ^^

Vero sa...

Åh, så hungrig jag blev nu.

Anonym sa...

God Jul!,(om man kan säga det redan). Jag tror att Panda skulle passa väldigt bra i en luciadräkt den trettonde...Du är min idol !kram Hanna 11 år.

Maria sa...

Ser väldigt gott ut ^^ :) Lilla Tilda är sååå gullig :3 <33

Just det, som Maria sa i kommentaren under mig; såg dig också :) Blev jätteglad när 3 av mina närmaste vänner också blev inspirerade av det och nu ikväll har vi haft virk-kväll! ^^ ;D

Varma och gosiga kramar,
/Maria ^^ ;3

Mia sa...

Hanna - Vilken bra idé, jag är säker på att Panda hade gillat att lussa för oss och katterna här hemma. Jag hoppas att jag hinner sy ett litet lucialinne till henne och kanske en tomtedräkt till julafton. :)
Tack för dina fina kommentarer, du gör mej alltid så glad. Stor kram på dej från mej och Panda!

m sa...

Vilken härlig middag! Härliga var också Pepparkaksmuffinsen. Jag gjorde precis som du, fast inte så snygga. Titta på min blogg, så ser du varför :-)

Related Posts with Thumbnails