Igår spenderade jag nästan hela dagen i köket tillsammans med några härliga vänner och en gigantisk kalkon. Vi lagade mat i nästan 7 timmar och det var stökigt, trångt, galet varmt och riktigt, riktigt roligt. Här ser du en riktigt mumsig kalkonfyllning, recept från IcaKuriren nr. 47.
Ingen av oss hade lagat hel kalkon tidigare så det var lite nervöst, vi läste receptet noga flera gånger om, kollade klockan ständigt och penslade petigt var femte minut sista halvtimmen. Resultatet blev till slut fantastiskt gott och jättemört, det var väl värt alla svettiga timmar.
Lilla Tilda var så klart med och hjälpte till i köket. Hon kastade sugna blickar mot kalkonen men vi lyckades avleda hennes uppmärksamhet, en pipande gris var mer intressant.
Till kalkonen hade vi sötpotatismos, cornbread, ugnsrostade rotsaker, brysselkål och självklart brunsås. Vi åt alla tills det stod ur öronen och bestämde att det här är vår nya hösttradition. Recepten på sötpotatismos och cornbread kommer från Buffés novembernummer.
Vi avslutade det hela med en pumpkin pie (recept från IcaKuriren), men den var ingen hit. Kanske var vi helt enkelt proppmätta eller också var det för att pajen smakade misstänkt likt blodkorv - hur som helst så röstade vi för att den inte är välkommen på nästa års middag. Då blir det istället pecannötspaj och cupcakes, jag längtar redan till nästa thanksgiving! ^^
Ingen av oss hade lagat hel kalkon tidigare så det var lite nervöst, vi läste receptet noga flera gånger om, kollade klockan ständigt och penslade petigt var femte minut sista halvtimmen. Resultatet blev till slut fantastiskt gott och jättemört, det var väl värt alla svettiga timmar.
Lilla Tilda var så klart med och hjälpte till i köket. Hon kastade sugna blickar mot kalkonen men vi lyckades avleda hennes uppmärksamhet, en pipande gris var mer intressant.
Till kalkonen hade vi sötpotatismos, cornbread, ugnsrostade rotsaker, brysselkål och självklart brunsås. Vi åt alla tills det stod ur öronen och bestämde att det här är vår nya hösttradition. Recepten på sötpotatismos och cornbread kommer från Buffés novembernummer.
Vi avslutade det hela med en pumpkin pie (recept från IcaKuriren), men den var ingen hit. Kanske var vi helt enkelt proppmätta eller också var det för att pajen smakade misstänkt likt blodkorv - hur som helst så röstade vi för att den inte är välkommen på nästa års middag. Då blir det istället pecannötspaj och cupcakes, jag längtar redan till nästa thanksgiving! ^^


I morgon kommer ett gäng vänner över på Thanksgivingmiddag, något jag drömt om att laga de senaste fem åren. Prick klockan 12 sätter vi igång med kalkonförberedelserna och under dagen ska vi laga till varenda tillbehör man någonsin skulle kunna önska. Det ska blir riktigt roligt att hjälpas åt och förhoppningsvis har jag en snygg middag att visa er efteråt här på bloggen.
Du kan fortfarande bli kompis med Panda eller prenumerera på inlägg och kommentarer, det gör du nu i vänstra kolumnen. När du klickar på ett inlägg hittar du en jättebra ny funktion, länkar till andra inlägg som kanske intresserar dej. Jag ska gå över alla inlägg och lägga till fler kategorier efter hand så att det blir lättare att hitta.
Sist och minst är en liten pil längst ner i högra hörnet, klicka på den och du kommer tillbaka upp till toppen igen. Toppen! ^^


Jag är lite svag för lila som ni ser ^^
Tilda i sin varma gosiga jacka

