Pages

30 juni 2009

Som du vet har det varit ett par tuffa veckor för hela pandafamiljen. ^^ Vi har flyttat, flyttstädat, ordnat i nya lägenheten, fixat i gamla lägenheten, målat sovrum, firat midsommar och sen gjort ett par avslappningsförsök (vi har ju ändå semester). Just nu är allt så rörigt och totalt upp och ner att jag nästan längtar till jag börjar jobba igen så att jag får in lite bra rutiner igen. Det är väldigt svårt att ta tag i bloggandet när det är så mycket annat som kräver uppmärksamhet, läs sambo och Panda, men jag ska göra mitt bästa för att lyckas uppdatera några gånger i alla fall, om så bara för att visa att jag fortfarande finns kvar i bloggosfären.

Här kommer lite bilder från de gångna veckorna, Panda ville gärna berätta om vad hon haft för sej under den här tiden! Vi började med att flytta, något som tog en hel evighet. Här sitter Panda i ett av lassen, hon ville gärna visa hur mycket pyssel som fanns i mitt pysselrum. Nu ska allt inrymmas i en Expedit från IKEA och istället för ett helt rum kommer jag har en liten hörna i vårt sovrum. Jag är lika glad för det men Panda är lite ledsen att hon och hennes vänner inte längre får ha ett eget rum.
När Panda fick se sina vänner nedpackade i en låda blev hon lite ledsen och hon försökte rädda dom. Lådan var lite för stor och Panda lite för liten så det gick inte alls och tur var nog det, annars hade vi haft små amigurumisar springande runt fötterna hela flytten. Jag lovade Panda att packa upp kompisarna så fort vi kom fram och då blev hon lite gladare.
Ännu gladare blev hon när hon upptäckte för nya ugn Candy. Panda älskar godis och nu när vi, enligt henne, har en godismaskin är hon lyckligare än någonsin. Gissa om hon blev förvånad och besviken när det första vi lagade till var fyllda paprikor! Jag fick förklara att Candy bara är märket på ugnen och att det inte är meningen att man ska använda den enbart till sötsaker. Turligt nog för Panda så är Pandamamma är en gottegris och jag fick lova att det kommer bakas både kladdkaka, hallonpaj och brownies i den. ^^Efter det dansade hon sin “uppackningsdans” med en liten skål på huvudet och det behövde vi verkligen. Inget piggar upp mer än en showande panda!
Några dagar efter flytten åkte vi ut till mamma. Det är viktigt att använda säkerhetsbälte, även för små pandor.Det var härligt väder och vi bestämde oss för att spela kubb, eller klubb som Panda säger. Hon var väldigt engagerad i hela spelet ända från uppackandet. Hon kröp allra längst ner i säcken för att vara säker på att det inte fanns någon klubb kvar i den, jag trodde nästan att hon skulle hitta vägen till Narnia så långt som hon kröp in.Det var svårt för Panda att spela, allt var stort och tungt och det slutade med att hon gav upp och…… byggde sej ett litet fort istället. Hon satt där ett tag och spanade på grannkatten Simba och filade på sin plan att erövra hela världen med sin pandighet, jag vågar knappt tänka på vad det innebär.Klubbspelet kunde tydligen användas till flera saker, det slutade med att Panda visade hur man går på styltor. – Man sätter ena foten här och andra foten där och sen håller man i pinnarna och sen går man, berättade hon. Väldigt informativt! Hoppas ni alla kan gå på styltor nu! ^^Innan vi åkte hem till vår ack så röriga lägenhet åt vi mumsiga jordgubbar med socker och grädde. Vad är väl somrigare än det? Panda älskar jordgubbar även om hon blir lite rosa i pälsen efteråt. Hon fick en egen liten skål och sked och åt två hela portioner. Vi kommer äta jordgubbar många fler gånger i sommar, förhoppningsvis ute hos pandamormor för vi har alltid så roligt där!Vi ses nästa gång!

19 juni 2009

Så har vi då äntligen flyttat! Jag sitter nu i vår nya lägenhet och skriver med ouppackade kartonger överallt men med en härlig hemkänsla i magen. Själva flytten tog enormt lång tid, en hel dag till alla möbler och kartonger och sen tre (och vi är inte klara än) dagar till för att hämta alla småsaker. Helt plötsligt är det midsommar och nu måste vi ta en, förvisso välbehövlig, paus från det här kaoset men egentligen skulle jag bara vilja bli färdig. Vi ska på stor fest med mat, lekar och dans runt midsommarstång. Sambon och jag stod för bygget igår och egentligen hade jag tänkt lägga upp en bild på den och en glad Panda som hälsar trevlig midsommar, men nu inser jag att jag inte har en aning om var usb-kabeln till kameran är nerpackad.

När vi kom hit i måndags och tog en titt i vårt nya och utrymda sovrum insåg vi att det verkligen behövde en ommålning, tyvärr tog det flera dagar att samla ihop färg, spackel och alla nödvändiga attiraljer och inte förrän igår stod jag med en roller i handen och målade taket. I går natt sov vi på madrassen rakt på golvet bakom en bokhylla och det kommer bli samma i natt, midsommarfester börjar i regel så tidigt att det inte är tal om att måla om ett sovrum innan. Imorgon tar vi därför nya tag och så fort jag hittar usb-kabeln bjuder jag på bilder av vår kaotiska tillvaro.

Om du nu vill vara så vänlig och föreställa dej Panda uppflugen i en midsommarstång så att rätt känsla infinner sej ska Panda och jag ska önska dej glad midsommar. ^^

Hoppas du får en riktigt härlig midsommarhelg med mycket sill och goda jordgubbar!
/Panda & Mia

10 juni 2009

Jag har fått mängder med frågor senaste tiden om vilka garner jag använder, var jag köper ögon och var jag hittar alla detaljer till mina amigurumisar. Det är härligt att folk tar sej tid att skriva fina mail till mej men att svara på de här frågorna om och om igen tar som du förstår lite tid. Jag har därför bestämt mej för att skriva några informativa inlägg om allt du behöver veta om amigurumiskapandet, som vilka redskap, material och övriga saker du kan tänkas behöva och var du hittar dom. Man kan väl kalla det för en amigurumiskola och jag hoppas det kan vara till hjälp! ^^

Som ni säkert märkt är det näst intill omöjligt att hitta ögon här i vårt avlånga men ack så lilla land. Jag insåg det ganska snabbt när jag började virka och importerade mängder med olika varianter från olika amerikanska och engelska sidor. Det kostar en del och det tar lite tid att få hem dom men vad gör man väl inte för sina små kompisar?

Barnsäkra ögon kommer med antingen metall- eller plastbricka, jag har ögon med båda sorter och dom fungerar lika bra, metallbrickorna kan dock vara lite svårare att få på. Tänk på att alltid använda barnsäkra ögon om du ska ge amigurumin till ett litet barn! Vilken storlek du ska använda är enbart en smaksak, jag gillar oftast oproportionellt stora ögon och använder mej mest av de i storlek 12, 13 och 15 mm. Till mindre ’gurumisar använder jag panduros ögon.

Lite olika ögon. Helsvarta, med kattpupill, bruna, blå och miniöhon från Panduro.

Svenska sidor:

Panduro
Jag använder de här som ögon, art. 313047 (5mm) och art. 313048 (8mm)
Slöjd Detaljer
Teddybears Sweden (finns i flera färger men väldigt dyra)

Brittiska sidor:
Christie Bears
Craft Bits

Amerikanska och internationella sidor:
Crafts Etc
Suncatcher eyes

Visst kan det kännas lite obekvämt att beställa varor över nätet men jag har aldrig haft några problem, varken med uteblivna varor eller försvunna pengar. Så ge dej ut i världen och shoppa ögon som aldrig förr, du kommer älska hur fina dina amigurumisar blir!

Har du önskemål om något speciellt du vill veta mer om här i amigurumiskolan? Skicka ett mail eller skriv en kommentar!

Trevlig ögonjakt! ^^

7 juni 2009

Nu har jag legat hemma i min soffa i snart en hel vecka och det har inte alls varit så lyxigt som det låter, hostande, feber och rinnande näsa drog ner känslan. Jag har inte haft någon som helst energi och har inte ens rört en virknål på hela tiden, det har däremot blivit många timmars slötittande på ”dag-tv”. Konstigt nog blir programmen bättre och bättre för var dag som går. Eller kan det vara så att ju mindre man kommer ut i riktigt världen desto vettigare verkar saker på tv:n? Som du hör har det blivit mycket filosoferande den här veckan... ^^

Idag fick jag äntligen tillbaka krafterna och det var på tiden! Jag gick ut hårt och samlade på mej många vuxenpoäng under dagen, först genom att rösta och sen genom att laga köttfärslimpa. Jag orkade också fota harajukuflickan som blev klar precis innan jag blev sjuk. Hurra för det!
Det var roligt att äntligen skapa en amigurumi med mängder av detaljer! Jag använde mej av många knappar, brads och pärlor och blev supernöjd med resultatet. Det kändes så skönt att få vara lite kreativ igen och nu längtar jag bara till flytten är över och jag kan sätta igång på riktigt!Eftersom den här veckan gick i sjukdomens tecken blev det inte mycket packande alls. Det betyder att det blir dubbelt så stressigt nästa vecka och bloggen får än en gång hamna i skymundan. >_<>

My latest amigurumi, a harajuku girl. Pink, purple and yellow - it doesn't get any better than that! ^^

1 juni 2009

Så det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen, hur blev det så?!

Jo, förra veckan var alldeles tokig! Den började som vilken vecka som helst med jobb och matlagning sedan åkte jag till Stockholm på torsdagen och till sist avslutades veckan med en 25-årsfest. Lite stressig och nervöst var det allt med flygande, shoppande, en 7.5 timmar lång bussresa, för lite sömn och sist men inte minst, en hel massa bakande. Igår städade vi efter festen och sen spenderade vi hela eftermiddagen med att rensa ogräs i vårt trädgårdsland, någon vi helt förträngt senaste tiden. Idag jobbade jag i en vaaarm butik, 7 timmar i 28 grader sätter sina spår och nu ikväll när jag äntligen fått koppla av lite verkar det inte bättre än att jag håller på att bli sjuk. Varför blir det alltid så?

Tyvärr kan jag inte slappna av riktigt än, vi flyttar om exakt två veckor och hur skönt det än ska bli så måste jag erkänna att jag inte är på humör just nu. Att försöka klämma in vår trea i en tvåa är ett projekt som skulle kräva halva NASAs personal och eftersom de var bokade på annat håll just den här månaden blir det min sega, halvsjuka hjärna och sönderjobbade sambons knän som får ta hela smällen. Jag är nog bara lite trött just nu, allt kommer nog kännas bättre imorgon. Jag har satt Panda på att packa pysselrummet men nånstans gissar jag att det ändå blir min uppgift till slut. Jag skulle ha väntat med att ge henne den där sängen tills vi flyttat, hon har blivit väldigt lat senaste tiden!

Snart nog är allt som vanligt igen och jag kan sätta igång med mitt mycket saknade amigurumiskapande igen, till dess får ni helt enkelt hålla till godo med uhm... mej. ^^
Related Posts with Thumbnails