Pages

29 maj 2008

Nu i dagarna har jag lämnat några amigurumis till en utställning i Rögle Konsthall. Nästa helg är det dags för vernissage och det ska bli riktigt spännande! Jag är lite nervös men det kommer säkert att gå bra. Jag menar, vem tycker inte om färgglada lyckospridare?

En liten smygtitt på figurerna

Glöm inte panda! (se förra inlägget)

Panda flyger till Stockholm

Tjipp!

24 maj 2008

Jag kan knappt fatta att det har gått ett helt år sen jag skrev mitt första inlägg här i bloggen. Det har hänt enormt mycket under den här tiden och det ska bli spännande att se vad som händer framöver. För att fira det stora ettårsjubileumet utlyser jag härmed en tävling!

Jag har en hel hög med pandas äventyr på lager men jag har fortfarande inte hittat ett passande namn på henne. Så där har vi uppgiften, skriv ditt namnförslag i en kommentar senast den 30 maj. Det namn Panda gillar bäst belönas med den här amigurumin:
Alla som kommenterar är också med i utlottningen av den här blombroschen så du behöver inte komma på något namn om du inte vill. Men panda vill... ^^Nu finns förresten svampskallrorna att köpa på Signerat. Perfekta som doppresent till en liten bebbe!Trevlig helg!

21 maj 2008

Jag har köpt så fina och bra saker senaste tiden och jag vill passa på att visa upp dom nu! Helgen var rätt tuff med tråkiga besked, dunderförkylning och ögoninflammation och jag höll tummarna för att veckan skulle bli bättre. Det hjälpte tydligen för tisdagen blev fantastisk! Jag fick äntligen hem alla fina saker jag beställt och jag fick också positiva nyheter för att väga upp det där dåliga. Till på köpet hann jag slappna av lite på kvällen och titta på favoritserierna.

Jag har länge experimenterat med olika konstruktioner och lösningar för att ta bra bilder. Bilderna har blivit helt okej men det har varit ett himla projekt med lampor och tvättkorgar varenda gång och för att göra det lite smidigare så beställde jag därför ett ljustält. Jag hittade några kanontält på Kaffebrus och i veckan fick jag hem mitt exemplar. Nu i efterhand kan jag känna att jag nog valde ett tält i största laget (75x75x75), jag får knappt plats med det. Jag får nog beställa ett mindre tält också (det finns ett som är 40x40x40, vet inte varför jag inte tog det) som kan stå framme alltid. Nu håller jag på att testa olika ljussättningar och så, resultat kommer så småningom.

Rosa monstret ser väldigt litet ut i giganttältet.

Det andra jag fick hem var min fina almanacka från Personlig Almanacka. På hemsidan bygger man sin egen almanacka med en massa roliga och praktiska funktioner i, allt utifrån vad man själv vill ha. Jag blev helt imponerad av hemsidan och fast jag egentligen bara skulle kolla så blev almanackan så bra att jag beställde den direkt. Ta en titt du också!

Framsidan - loggan ska på sen

Insidan med mina tillval

Det tredje och mest efterlängtade var min älskade Plutotian. Om du inte har stött på Plutotians förr så kan jag berätta att det är ett gäng rymdvarelser från Pluto som kommit till jorden för att promota sin ”inte längre kallad” planet. Du kan läsa mer i Protopye's butik. Jag har suktat efter en alldeles egen rymdis i snart ett år men alltid varit för sent ute. Så kom äntligen den dagen då det fanns en till salu och jag köpte den på en gång. Det har varit en lång nervös väntan men i tisdags dök han äntligen upp. Han heter Plash och det verkar än så länge som att han trivs bra här i Sverige, förhoppningsvis blir han och Panda bra kompisar.

Plash i min ulliga kontorsstol

Visst ser det ut som att Plutotians gillar sol

På lördag firar bloggen ett år och trots att det precis var en utlottning här tänker jag faktiskt ordna en till i helgen, man måste ju fira! ^^ Till dess ska jag också se till att vara frisk och pigg igen.

8 maj 2008

Jag och en kompis drog i början av året igång en stickpub för alla skaparsugna människor här i Helsingborg. Vi träffas var tredje vecka och igår var det dags att packa ihop virksakerna och gå ner till favvisbaren igen. Den här gången dök det upp en glad reporter och idag var vi med i tidningen. Vi hoppas nu på många nya ansikten till våra roliga träffar! Om du är nyfiken kan du läsa artikeln här.

7 maj 2008

Idag öppnar Signerat, en grym marknadsplats för svenska formgivare och hantverkare. Jag blev tillfrågad om jag ville vara med som säljare och som du förstår, var svaret enkelt. Så nu finns Foxy Panda-produkter även på internet! Titta in på Signerat direkt och njut av alla kreativa människor och fantastiska skapelser, du kommer definitivt bli inspirerad.

Och så en annan glad försäljningsnyhet, Foxy Panda har fått en alldeles egen monter i Dunkers Kulturhus-butiken. Titta så fint! (Klicka på bilden så blir den större)
Nu ska jag ut och njuta av solen! När kan man börja bada förresten? ^_^

5 maj 2008

Efter en helg full av magkatarr och jobb är det nu äntligen måndag! Jag är nog en av få som faktiskt gillar måndagar och det är för att jag alltid rivstartar veckan med en ledig dag. Måndagar är bästa dagen att vara ledig! Man får ingen ”ny vecka på jobbet”-ångest (jag har hört att det är en vanligt förekommande känsla) och man kan lugnt strosa runt på stan och uträtta sina ärenden bland pensinärer och småbarnsföräldrar. En givet bra start på veckan! ^^

En annan känsla kom dock över mig igår kväll efter att ha läst intervju med en kvinna på skatteverket. Det var den sällsynta men mycket ökända ”var är min deklaration”-ångest. Den var påtagligt mycket större än mina erfarenheter av ny jobbvecka-oron och jag spenderade två timmar av min kväll med att försöka komma fram till skatteverket per telefon. Detta var ett omöjligt uppdrag, förmodligen för att deklarationsångest infunnit sig hos många fler än bara mig, och när telefontiden gick ut fick jag helt enkelt ge upp. En natt av mardrömmar och sängslängning (det är när man oroligt kastar sig runt bland kuddar och täcken, så klart) följde och när jag gick upp i morse (kl. 11.09) hade jag ett tydligt mål med dagen – att lösa mitt deklarationsproblem. Jag gjorde ett nytt försök att ringa S.V. och den här gången lyckades det, min måndag kunde inte börja bättre! Jag fick prata med en mycket trevlig tjej som bekräftade att det inte skickats ut någon deklaration till mig, detta då jag pluggade och därför tjänade så lite förra året att jag inte behöver deklarera alls. Så en massa ångest för ingenting, det var lite snopet må jag säga men jag är för lättad för att känna något annat än glädje. Nog om ångest...

... nu till den spännande dragningen!
Herr Sambo drar lotten

Och vinnaren är
Grattis Kicki! Maila din adress till mia@foxypanda.se så skickar jag iväg paketet direkt!

Sist men inte minst, en bild på de glada sockerärtorna som nu bor i en balkonglåda.

Se så de växer!
De har till och med börjat öva sig på att stå ute. Jag är en stolt ärtmamma! ^_^

Related Posts with Thumbnails