Pages

10 november 2011

Den färdiga sjalen

10 kommentarer:
 
Tack för de blockrelaterade tipsen jag fick efter förra inlägget! Jag bestämde mej för att det var bäst att faktiskt blocka sjalen så att kanterna skulle rulla sej lite mindre. När jag mätt lite upptäckte jag att sjalen passade perfekt runt ryggen på en av våra stolar så det var verkligen superenkelt fixat. Jag sydde ihop kanterna, trädde den över stolen och sprayade den med lite vatten - ett par timmar senare var den rak och fin.Den var otroligt tråkig att sticka (jag är ju van vid att virka pyttesmå kroppsdelar) men jag blev supernöjd med resultatet. Jag har provat den ett par gånger nu i veckan och den är varm och god. Den kommer passa riktigt bra när vintern väl kommer. Nu är den dubbelvikt och när det blir riktigt kallt kan jag vika upp den över huvudet också. Så här stickar du en egen:
Till min sjal gick det åt 4 nystan av Svarta fårets raggsocksgarn i färg #25.

- Tänd några ljus, koka lite te och sätt dej skönt i soffan.
- Lägg upp 70 maskor på stickor 6 (min sjal blev 50 cm bred efter blockningen)
- Sticka:
1 rätt
1 avigt
1 rätt
1 avigt
2 räta varv
- Upprepa i all oändlighet... eller till sjalen är ca 80 cm lång.
- Om du vill kan du virka fasta maskor på de båda långsidorna. Jag använde en virknål på 6 mm och virkade 4 fm ganska löst mellan varje rand.
- Sy ihop kortändarna och blocka eventuellt sjalen.
- Använd! :)

10 kommentarer:

Sandra sa...

Superfin blev den! Blir sugen på att sticka en till mig själv faktiskt :D

Carina sa...

Den blev ju jätte fin!

Paula sa...

Very clever. =)

desh sa...

Snygg :)

Jag hittade en artikel om det här:
http://theyarnkitchen.blogspot.com/2011/10/penguin-power.html

Kan vara kul om man inte har något annat att sticka på :D

Kattgalen Fotogalniing. :3 sa...

Oooh riktigt snygg! :D

AL sa...

Fick mig ett gott skratt åt att det var tråkigt! Vet precis vad du menar. Men du avslutade den! Bravo!

Borgmästaren sa...

Hittade just din blogg. Kul! Inspirerande!

Cissi sa...

Men du, jag håller på med ett par akrobatstrumpor men håller på att bli nåågot less! Först att jag inte gillar att göra något två gånger (sockar är ju bra om man gör två av) men de här sockarna ska filtas, alltså stickas extra extra stora = totalt 150 varv+krusidull och häl. Tar en evighet ungefär. Så i din beskrivning känner jag verkligen igen mig, strumporna stickas i oändlighet. Provade strumpa 1 när den var klar och hälen kom i knävecket :) Hade tappat ganska mycket inspiration och pepp men efter att ha klickat runt på din sida känner jag att stick- och virkfingrarna så smått börjar klia igen! Tack! :)

Cilla sa...

Jag känner mig som en något van pysslare/stickare men jag hänger inte alls med när det kommer till blockning. Kanske ett uttryck för något annat..?! Anyway, jag har gett mig på halsduken. Den ser fin ut och jag tänkte bara be dig att förtydliga vad blockera innebär :) Tack på förhand!

Johanna Englund sa...

Dem blev ju jättemysig Mia!

Related Posts with Thumbnails