Pages

13 juni 2011

Bygg och bakelser

9 kommentarer:
 
Nu är det både sommarlov och semestertid men själv längtar jag bara efter att börja jobba, det är därför jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Jag sitter mest och kollar jobbsidor på nätet eller springer och lämnar mitt CV i butiker, nu får jag sota för mitt dåliga planerande. Samtidigt som jag skrev de två första böckerna jobbade jag i en butik här i Helsingborg och när den stängde förra våren bestämde jag mej för att bli heltidsförfattare under ett års tid. Året gick och nu sitter jag alltså här och inser att alla sommarjobb är tagna och att det inte är världens bästa jobbmarknad, snopet värre. Men det löser sej alltid och jag får väl njuta av mitt sommarlov under tiden.

För att inte deppa ihop alldeles bestämde jag mej för att baka. Det blev en laddning Sarah Bernhardt-bakelser som smakar alldeles ljuvligt. Dom är fyllda med chokladtryffel och choklad blir man ju glad av, att dom sen är så fina gör inte saken sämre. Recept hittar du
här, jag gjorde dubbel sats kakor till en laddning garnering och den räckte mer än väl - det som blev kvar hällde vi över varsin skål med glass. Jag älskar att baka, kanske borde jag bli konditor. :)


Igår bestämde vi oss för att bygga ett litet trädäck på vår balkong så att den blir lite mer inbjudande. Ett snabbt besök på ByggMax och allt var inhandlat, efter det blev det lite lagom tillsågande och nu återstår bara ett evigt skruvande. Vi har bara en skruvdragare så vi får turas om, både maken och jag gillar att bygga kom vi på. Snyggt blir det och snällt mot både fötter och tassar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jobbmarknaden är hård,vet själv.
Fina bakelser,Sarah var en gammal fransk skådespelerska.
Ska prova detta recept.
Balkongen blev snygg.

Claire sa...

Här i Finland (i alla fall svenskfinland) fungerar jobbsökande så att man känner någon, som känner någon som känner en som är chef för socialverket (jag är socionom :). Lycka till med sökandet i alla fall! Jättefin terass/ däck blir det, skulle själv vilja bygga ett litet trädäck på vår lilla gård, men då vi hyr så är det svårt att få lov :( Trevlig sommar!

S, 15 år sa...

Bakelserna ser mumsiga ut och katten var söt!;)
Lycka till med byggandet och jobbsökandet, och ha en trevlig sommar! ^^

Nettan sa...

Ja, det är tuffa tider för jobbsökande, men en kreativ och duktig tjej som du lär landa på fötterna hur som helst - så njut du av ditt sommarlov först. Rätt som det är blir det fullt upp igen =)
Bakelserna ser helt oemotståndliga ut... och brickan med där under... =D. Kram!

Anonym sa...

fina bakelser:)

Malin sa...

När du använder kärleken i ditt inre sökande finner du din medfödda talang.
När du älskar med din talang blir den ditt yrke
Och när du för in kärlek i ditt yrke blir det din passion.
En dikt från boken Ayurveda för ditt sinne av Janesh Vaidya. När jag läste din blogg tänkte jag på stycket i boken som beskriver hur man hittar rätt när man väljer yrke. En bok som rekommenderas varmt.

hanna sa...

vad guliga

Johanna Englund sa...

Oj,vad cool terass.Vet du vad,nu virkar jag min första amigiurumi sköld padda & den är urgullig.Jag tänkte sälja några 'gurumis,men först kollade jag i boken med (C) Copyright,och då tänkte jag ok,det får jag inte göra,och sedan läste jag i hela bloggen för att få tag på ett inlägg om man får sälja,och det var bra att ni skrev det i boken & i inlägget,annars hade jag nog sålt en.Så det får jag INTE göra ^^

Ester sa...

Smarrigt värre! Har förresten en likadan bricka - härlig och uppiggande, eller hur? :-)

Related Posts with Thumbnails