Pages

7 juni 2009

Harajukuflicka

26 kommentarer:
 
Nu har jag legat hemma i min soffa i snart en hel vecka och det har inte alls varit så lyxigt som det låter, hostande, feber och rinnande näsa drog ner känslan. Jag har inte haft någon som helst energi och har inte ens rört en virknål på hela tiden, det har däremot blivit många timmars slötittande på ”dag-tv”. Konstigt nog blir programmen bättre och bättre för var dag som går. Eller kan det vara så att ju mindre man kommer ut i riktigt världen desto vettigare verkar saker på tv:n? Som du hör har det blivit mycket filosoferande den här veckan... ^^

Idag fick jag äntligen tillbaka krafterna och det var på tiden! Jag gick ut hårt och samlade på mej många vuxenpoäng under dagen, först genom att rösta och sen genom att laga köttfärslimpa. Jag orkade också fota harajukuflickan som blev klar precis innan jag blev sjuk. Hurra för det!
Det var roligt att äntligen skapa en amigurumi med mängder av detaljer! Jag använde mej av många knappar, brads och pärlor och blev supernöjd med resultatet. Det kändes så skönt att få vara lite kreativ igen och nu längtar jag bara till flytten är över och jag kan sätta igång på riktigt!Eftersom den här veckan gick i sjukdomens tecken blev det inte mycket packande alls. Det betyder att det blir dubbelt så stressigt nästa vecka och bloggen får än en gång hamna i skymundan. >_<>

My latest amigurumi, a harajuku girl. Pink, purple and yellow - it doesn't get any better than that! ^^

26 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jättesnygg blev hon :)

Och krya på dig!

Engström´s Chilllout sa...

En sån snygging!!! Hoppas du blir frisk snart!!!!

Åsa Tidqvist sa...

oj oj så snygg hon ÄR! Vilken jobb, jag är så imponerad =)

Sandra sa...

Ååh va cool hon är!! :)

r e b e c k a sa...

vilken supersnygg tjej, gillar alla detaljerna! :)

Klara sa...

Åh vilken söt flicka! (men vad betyder harajuku?) Har ÄNTLIGEN fått din bok och den är så fin! har bara vitt garn men är ju än bara nybörjare än så länge, så jag testar och leker :) men börjar förstå vilket jobb det är med att hitta på nya mönster :O och att räkna maskor i efterhand är ju jättesvårt! antar att det är någonting man lär sig i efterhand? Hur man ser skillnad på fasta maskor, smugmaskor, minskningar och ökningar.. jättesvårt :p
så jag räknar samtidigt som jag virkar, jag.
man vill ju göra ALLA mönster, hehe :)

Emeli sa...

Du är ju fruktansvärt duktig.

Musseblomman sa...

oj, vilken tjusig tjej.. snyggt med alla detaljerna. Jag är också deckad av förkylning. men jag har orkat virka o sticka lite mellan varven.
Håller på med en rosa Kanin. Verkligen rolig att göra.
Krya på dej!

Paula sa...

WOW! Du är helt otrolig! Själv har jag gjort min första amigurumi ur din bok. Det var superkul.
/Paula

Med fingrarna i (j)orden sa...

Eftersom jag varit i Harajuku vet jag att du fått till det precis på pricken. Du är så duktig! Alice och jag funderar på att börja med moroten så snart sommarlovet har anlänt - dvs nästa vecka. Bara vi hittar rätt garn och virknålar, men det finns många bra tips i boken. Kör vi fast hör vi av oss.
Eva

L_E sa...

in frensh J'adore it's so beautifull !!!

Anonym sa...

Hej! Vilka fantastiska figurer du gör! Jag har precis beställt din bok, virknål och ögon. Ser jättemycket fram emot att börja med djurbebisarna, älskar räven! Keep up the good work!
Vänliga hälsningar Åsa

Ida´s kreativa sa...

Helt underbar :) Är också inne på att lägga in mer detaljer nu när man har lite mer tid för varje kreation :) Hoppas du har en bra sommar! Kika gärna in på min "Maskot" :)

Mia sa...

Vilken fantastiskt söt tjej du gjort! Tack så mycket för boken. Har redan haft mycket glädje av den. Första alstren ligger på min blogg där jag också har länkat till dig. Så tack så mycket för en jätterolig bok! & krya på dig!!
//mia//mixen

Anonym sa...

Älskar alla dina figurer men jag bara undrar... vad har du för garn till håret? (om det är garn)

Stina Jarenskog sa...

Fantastisk! (som alltid!) Japanpop i kubik :-)

Måste bara fråga- vad är det egentligen för garn du använder till håret? "långhårigt garn" har du skrivit i din bok, men jag har inte hittat något så långhårigt någonstans. Vet du vad det heter? Har en del dockor på G så det skulle vara till stor hjälp :-)

Titti sa...

Skynda dig o släpp en bok till !
Vill ha fler Amigurumisar !

Kram
från Östersund

Vera sa...

hejsan!

Skitfin, hur har du gjort håret? Nyfiken bara... Svara gärna till min mail, everybodylovesvera@hotmail.com. Tack för en kul blogg!

Slow-Eva sa...

vilken fin anime-tjej!

jag har nyligen köpt din bok. Den var restad på web-bokhandeln så tyvärr har jag inte kunnat vänta-på-barn-virka som jag tänkt för nu har bäbisen kommit och jag har inte så ofta två händer lediga ;) Men jag ska försöka i någon sovpaus.

Monica sa...

Något bland de sötaste amigurmi jag sett :O Jättefin. Hihi kul att man har hittat din blogg, då kan jag kanske ställa dig lite frågor för det är vissa saker jag inte har förtstått hur man ska göra i din bok :P T.ex hur du fixade flickans hår :S

Nilla sa...

Jättefin! Vad duktig du är! Ha det så bra.

Lisa sa...

Hejsan Mia! Jag undrar vad du fyller dina amigurumisar med så att dom står bra?

Anonym sa...

Åh, jag smälter! Hon är såå fin! Ville bara säga att jag är grymt imponerad av dina alster. Tror faktiskt att jag ska beställa mig en bok och prova på virkandet jag också :)

Anonym sa...

Å så fin! :D Jag är riktigt imponerad!
Kan inte din andra bok komma snart? Jag längtar!

Anonym sa...

Jag har köpt din bok men jag förstår inte hur man gör håret, kan du eller nån förklara?

Sara sa...

hej Mia
Jag ölskar din blogg och dina böcker, har dina två och väntar med spänning på den nya:)
Min för kärlek när det gäller amigurumisar är att göra dem så verklighetstrpgna som möjligt. Dockliknande med andra ord. Jag älskar din harajukuflicka, men jag hat så problem att få till håret. Jag har garnet stardust XL i flera fäeger, men jag får inte till håret lika fint som du:(
När du har tid, lust och ork kankse du kan lägga ut en detaljerad förklaring hur man ska göra på bästa sätt?
Vore såååå toppen:)

Kramar Sara

Related Posts with Thumbnails