Pages

15 februari 2009

Påklädda statyer

14 kommentarer:
 
Igår var det dags för invigningen av Helsingborgs nya februarifestival, Love & Light, och det är där mitt hemliga projekt kommer in. En konstnär här i stan fick i uppdrag av staden att pynta ett par statyer här i stan och hon bad mig ställa upp med min virknål. Vi bestämde oss för att klä på statyerna och köpte en hel hög med gamla stickade tröjor och fina spetsdukar. Vi mätte upp statyerna och gjorde mönster och sen satte mitt virkarbete igång. Jag spenderade många dagar med att sy ihop dukar och virka spetskanter på gigantiska trosor. Till slut var jag klar och i måndags monterade vi upp kläderna, folk kastade många nyfikna blickar kan jag lova. ^^
Vår fina staty av Magnus Stenbock och hans eleganta häst var först ut. Hästen fick benvärmare, mössa och en svansduk och herr Stenbock fick ett rosa krås.
Den andra statyn var Lekande ungdom. Den var min favorit eftersom de tre ungdomarna är väldigt lättpåklädda, dom fick badkläder och benvärmare. Bikiniöverdelarna är tillverkade av grytlappar, bikinitrosorna av gamla spetsdukar och badbyxorna och benvärmarna av tröjor. Den bruna bikiniöverdelen är nog min absoluta favorit, den är så väldigt 70-talsaktig. Delarna passade så mycket bättre än vad vi kunde hoppas och jag är väldigt nöjd med hur det blev. Förhoppningsvis blir folk som går förbi glada, om inte så kanske dom i alla fall tittar lite extra på en staty som dom ibland glömmer att njuta av. Detta är inte stickgraffiti som det brukar vara, det här är konstvirkning. ^^ Om du vill veta mer om Love & Light och vad som händer under den här veckan kan du kolla här.

14 kommentarer:

Mia stickar sa...

Häftigt!

Katarina sa...

Lekande ungdom blev ju helt fantastiska!

Anonym sa...

Oh, kom och gör sånt i Göteborg också! Vi har många statyer som skulle behöva piggas upp.
Det där blev skitsnyggt! Och roligt och fräscht :)

Ellen sa...

Så morsomt og flott!

FrökenC sa...

Åhh... vilket roligt projekt!!! Jättesnyggt blev det!!!

Carolina sa...

Åååh vad kul att det är du som gjort det. Vi var inne och tittade idag.

Jossan sa...

Det är häftigt. Särskilt när man får, så man vet att det inte kommer tas bort snabbt!

Höll på att fundera lite, nu när du ska ge ut bok och allt, ska/kan du inte göra en flickr-grupp där man kan lägga upp bilder amigurumis man gjort efter ditt mönster, eller om man köpt av dig.
Vet att det är många andra som gör så, och personligen tycker jag det är kul att kolla och se hur andra gjort, med färger och allt. :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Fräckt! Dessa bikini skulle jag kunna haft på 70-talet - eller snarare min mamma. Skulle varit inne och kollat idag, men dottern är sjuk så det får bli en senare kväll i veckan.
Eva

Anonym sa...

Men gud så kul! Jag hade defenitivt stannat och beundrat statyerna! I luleå har vi inte så många statyer men många is skulpturer som ser väldigt frusna ut :) hoppas era verk får förgylla statyerna länge framöver!

Anonym sa...

Det ser helläckert ut.. kul att vara med och klä på dem förstår jag. :)
Vilka härliga fugurer du virkar. Så söta och häftiga.

Anonym sa...

Hupp.. fel där.. figurer ska de va!!

Annika sa...

Vilken underbar grej. Älskar skulpturerna med sina nya skrudar. Härlig ide. Hade jag gärna velat se dom live och fota dom också självklart :o) Himla synd att Helsingborg e så långt borta.
Ciao Annika

Moa - En magisk purt... sa...

Världens bästa med bikinis på statyerna!haha, jag älskar sånt! Världens bästa grafitti!

vicky sa...

hej
vad kul och hitta dig här! jag bor nämligen i hbg och har sett dina saker, dessutom är jag helt fast i allt som har med virkning o göra. vad roligt, några fler virkprojekt på gång?
/Vicky

Related Posts with Thumbnails