Pages

15 december 2008

Panda pysslar

9 kommentarer:
 
Förra måndagen åkte AC, Monkan, Panda och jag iväg till ACs syster för att pyssla på hög nivå. Systern jobbar som förgyllare och vi vigde därför hela dagen åt att förgylla änglar. Underbart! Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, jag har målat många gipsfigurer i mina dar men inte på det här sättet, och det var fantastiskt roligt. Timmarna flög förbi och innan vi visste ordet av det så var klockan sju och Panda, som annars varit väldigt glad och kreativ, började bli gnällig. Vi var alla väldigt koncentrerade men jag lyckades få några bilder på vårt äventyr emellanåt.

Först vill Panda visa hennes nya overall. Jag har bara sytt gardiner och liknande tidigare så det här var något helt nytt, jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med (och lite imponerad av) resultatet. Panda själv är superlycklig och längtar bara efter snö, det hade varit så roligt att ta med henne ut på en pulkarunda.
Baksidan med utrymme för pandaöron och den lilla svansen. Jag får ta kort på henne när huvan är uppe.
Nu till pysslandet. Först skulle vi välja vilka änglar vi ville ha. Panda och jag kunde inte neka någon av änglarna så vi satt till slut med fyra stycken, alla lika vackra. Det blev lite stressigt men som tur var hade jag ju Panda till hjälp. Monkan hade sin lilla hund Moses med men han var inte alls lika hjälpsam som Panda, han låg mest under bordet och åt på en vante eller så smög han runt på spökjakt. Notera skumtomtarna i bakgrunden, vi hade laddat upp rejält som ni kan se! ^^ När man, som vi, valt alla änglar så skulle man välja färger. Jag ville göra tre i guld och en i silver, Panda ville helst måla alla vita med svart runt ögonen. Efter bara en liten diskussion om varför pandaänglar inte var en särskilt bra idé fick jag igenom mitt förslag. Jag tror nog att det var bäst så även om resultatet kanske varit lite spännande, eller möjligtvis lite Kiss-liknande. Så här såg änglarna ut efter första lagret viktig klegga. Man gick igenom många steg för att få ett bra resultat och här hade vi nog använt luslack. När vi kommit så långt var vi lite trött och då var det dags för fika för att få upp energin. Panda fick glögg och liten kaka och det blev nog några skumtomtar till. Jag blev förvånad att en så liten panda kan äta så många skumtomtar. Inte konstigt att hon sov hela vägen hem sen och att hennes mage kändes som om den var full av stoppning.
Så här såg det ut efter ett par steg till. Panda är faktiskt väldigt tålmodig när det kommer till pyssel. Jag kanske får lära henne att virka. Då kan hon hjälpa mig att provvirka mönster till boken. ^^
Till sist: en bild på en av de färdiga änglarna. Nu återstår det bara att lacka dom och sen ska de upp på något passande ställe. Det var ett väldigt pilligt jobb men det var lätt värt det, änglarna blev riktigt bra! Det var en nöjd och glad Panda som åkte hem från pysselfabriken.
Visst ja! Panda ville också passa på att visa den här fina mössan som systern stickat. Panda tyckte mycket om färgerna och det var väl egentligen bara storleken som var lite fel, annars hade den varit en perfekt julklapp till en liten panda.På onsdag ska vi baka pepparkakor och lussebullar och Panda har fått lite presenter som passar perfekt då! Det ska bli spännande!

9 kommentarer:

svartanova sa...

Åh, hjärtat värker av skönhet när man ser en liten panda i för stor mössa och overall. UNDERBART!

Karin sa...

Vilken underbar liten overall! Kiss-änglar låter kul tycker jag :D

Anonym sa...

Men åh vilken söt liten overall!!

Anonym sa...

Vilken fin overall och mössa Panda har fått! :D
Maja säger att hon tycker om Panda. :)
Vem kan inte motstå den lilla sötisen! Och visst hade det varit häftigt med panda-änglar! *hihi*
Kram Kicki

Maria Yvell sa...

Så fin overallen blev! Förstår att Panda är glad!

Jossan sa...

Vilken söt overall! :D Gjort mönstret själv eller?

Linnea sa...

Åh, vilken fin overall du sytt! Den passar Panda perfekt. :)

Carina sa...

Hej!
Kommer bara förbi en snabbis för att krama God Jul!
Mycket att stå i så här dan före doppare dagen. Och jag har ju inte en sådan bra hjälpreda som Panda.
Men nu är skinkad klar och provsmakad. Nu kan julen komma.
Kram/ Carina

färg o form sa...

Hej Hej!! Meeen sååå mycket gulligt du visar, tittar snart in igen
Hej från Hannah

Related Posts with Thumbnails