Pages

6 april 2008

Virka lugnt!

7 kommentarer:
 
Hej och hå, som det kan gå!
Det verkar som att jag har fått en inflammation i armen och jag har därför fått strikta order om att dra ner på virkandet under en period. Vilande, tillsammans med bra stretchövningar, ska göra mig frisk som en nötkärna är det tänkt och jag känner att det är viktigt att lyda. Jag har ingen lust alls att avsluta min karriär som amigurumiskapare innan jag ens fyllt 24.

Det här har resulterat i att jag för tillfället producerar ’gurumis tragiskt långsamt. Senaste tiden har jag känt mig väldans inspirerad och jag har mängder med nya idéer, tyvärr kan jag inte få utlopp för kreativiteten så för tillfället är jag mest frustrerad. Tvättbjörnsprojektet ligger på is men jag arbetar med en serie amigurumis till en utställning jag ska delta i till sommaren, mer om den när det börjar närma sig. Ett litet smakprov så länge.

Det är inget att hänga upp sig på...

Nu till några bra länkar.Jag pratar alltid varmt om det första mönstret jag provade på, aminekon – den japanska katten. Jag skulle gissa att det är den amigurumi allra flest personer har virkat, den är helt enkelt en klassiker. Ta en titt, du känner säkert igen den. Och har du inte virkat den innan så fram med garn och nål genast och sätt igång! ^_^

Ta en paus emellanåt och gör övningarna som du hittar här, om du varit inne på Gourmet Amigurumi har du kanske redan provat på dom. Dessa gör jag ett par gånger per dag, handstretchen fler än så, och det känns faktiskt mycket bättre efteråt. Virkning kan vara slitigare än vad man tror. Eller kan det vara så att jag bara virkar ovanligt agressivt? >_<

Hur som helst så håller jag tummarna för att jag är bättre i armen snart så att jag kan visa upp någon avslutad amigurumi. Ta hand om dig och dina händer så länge!

7 kommentarer:

LADY JEN sa...

Vad roligt att du lagt till mig bland dina länkar. Självklart har jag din blogg som en av mina favoriter...
Hälsingar Jenny

Jossan sa...

Nej, va tråkigt att du måste vila! Ja, bra för din hand, men jag förstår dig, det brukar ju hända saker när man har som mest med inspiration.
Jag hopppas det går över snart, med vila och så!
Vore jätteskoj att se vad du gör till utställningen, vad är det för utställning föressten?
Krya på dig,
Jossan

Maria sa...

Hej!
Roligt att du hittat till mig, välkommen åter!
Fina djur/saker du virkaR! Hoppas att du blir bra i armen snart!

Helena sa...

Så tråkigt med din hand! Jag är helt såld på dina Amigurumis (snöflickan gör mig helt lycklig bara av att se henne) och vill helst se nya varje dag, men självklart är det viktigare att du slipper ha ont!

Smygmaskan sa...

Hej!
Vilka underbara saker du gör.
Men var kan man få tag på garnet som du har till hår?
Tacksam för svar,bara älskar det.

bittersweet_art sa...

Hej!

Fantastiska kreationer! Måste också fråga vad du har använt till håret. Jag har letat i två månader efter hår till en av mina små gubbar utan resultat, men det här ser ju fantastiskt ut!

Anonym sa...

hejsan jag har inte virkat så länge men jag undrar hur man gör hår på amigurumin? väldigt tacksam för svar :)

Related Posts with Thumbnails