Pages

28 februari 2010


Namn: Apa (min heter Elof)

Svårighetsgrad: Medel

Längd: 18 cm

Material du behöver: Garn – en färg till kroppen och en till ansiktet, stoppning, en bit svart garn, ett par ögon, en knapp, en tapisserinål och eventuellt klister.

Jag använde: Garn - Red Heart Detroit (har tyvärr utgått), en virknål på 3mm, ögon från Panduro (art.nr. 313048), och Karlsons Klister.

Jag tycker att apor är väldigt söta, dom ser lite ut som små håriga barn. ^^ Jag ville ha med en apa i den här boken och den här lilla kompisen har ett ovalt huvud och ett sött ansikte.Den här apan tycker mycket om bananer och smörgåsar och han är verkligen en glad liten krabat.

26 februari 2010

Ett stort tack till alla som dök upp på workshopen idag! Jag hade jättetrevligt och hoppas att ni också hade det, ja... och att ni lärde er någonting bra också så klart! ^^

Nu har jag en lugn och skön kväll tillsammans med en kopp te och mitt evighetsprojekt, som förresten snart är klart. Hoppas att ni alla får en riktigt skön helg, jag ska för en gångs skulle göra mitt bästa för att slappna av!

Vi ses på söndag (mönsteravslöjande ni vet)! ^^

23 februari 2010

Jag pratade precis med Jenny som håller i Eko-dagarna på Dunkers kulturhus och har nu lite viktig information inför min workshop på fredag. Alla från 12 år och uppåt är välkomna och föranmälan till kursen behövs, det är ju i och för sej bra - då vet du ju redan nu om du får en plats eller inte. Kursen är nu fullbokad, vi ses på fredag allihopa! ^^

Det händer mycket annat i RumEtt också så om du är intresserad av hur du kan vara snäll mot miljön tycker jag att du ska göra ett besök. Föreläsningar, filmvisningar och miljövänlig marknad är bara lite av allt som erbjuds. Se hela programmet här!

22 februari 2010

På fredag håller jag i en liten workshop på mitt jobb, det är eko-dagar och därför ligger fokus på stickning och virkning med ekologiskt garn. Det kommer inte bara handla om amigurumis utan du kan få lära dej att sticka eller virka andra saker också, jag visar precis vad du vill! ^^

När: Fredag 26/2 kl 16.00
Var: I RumEtt på Dunkers Kulturhus här i Helsingborg.
För: Alla från 12 år och uppåt! (max 10 deltagare - fullbokad!)
Hur: Material och mönster finns på plats - allt är kostnadsfritt. Anmäl dej till Jenny på tel. 0732-31 53 47 om du är lite pysselsugen! Om du vill kan du också passa på att köpa ett ex av min bok eller bara komma förbi och säga hej.

Välkommen!

21 februari 2010

Så jag är ju klar med allt material till boken, mönsterna är korrvirkade och alla foton färdigfotade men nu har ett nytt mysigt litet ”problem” uppstått. Det finns helt enkelt en sida kvar i boken att fylla med matnyttig information. Jag har funderat lite fram och tillbaka och har nu fått ner det till två olika alternativ men jag är lite osäker på vilket av dom jag ska välja. Vad kan väl då vara bättre än att fråga dej, du som (kanske, förhoppningsvis) ska köpa boken? Ingenting tänkte jag och därför kör jag nu en liten omröstning.

Här har du valen:
1. En mönsterskaparskola

2. Vanliga frågor

Obs! Omröstning avslutad!
Namn: Grön kompis

Svårighetsgrad: Medel

Längd: 28 cm från häl till huvud (utan mössa)

Material du behöver: Garn i valfri färg – ett till kroppen och två till halsduk och mössa, stoppning, ett par ögon, en knapp, en tapisserinål och eventuellt klister.

Jag använde: Red Heart Detroit till kroppen (garnet har tyvärr utgått), Järbo Vinga, jaffaorange och vit, till halsduk och mössa. En virknål på 3mm, ögon från Panduro (art.nr. 313047), en matchande knapp till halsduken och Karlsons Klister.

I augusti 2008 var jag och mina små amigurumisar med i Allers och efter det fick jag jättemånga mail om en av figurerna som syntes på bilderna. Figuren i fråga var den gröna lilla kompisen och eftersom han blev väldigt populär efter hans framträdande bestämde jag mej för att ha med honom i boken. Jag omarbetade mönstret och la till lite detaljer och nu kan du virka en egen liten vän, komplett med 70-talsinspirerad mössa och allt. ^^

20 februari 2010

Jag håller på för fullt med presenten till lillpojken och det tar sååååå lång tid, jag kan nog ärligt säga att detta är det pilligaste och med långdragna projektet någonsin. Men fint blir det och det är ju det viktigaste! ^^ Och att att presenten snart är klar, det känns också väldigt bra.

När armarna börjar göra för ont tar jag lite paus och leker med min nya fina docka, jag är så otroligt glad för henne. Igår sydde jag en liten peruk till henne och sen testade hon på lite breakdance. ^^

(Klicka för större bild)

Det är galet att man kan posera henne på det sättet, galet och jätteroligt!

I morgon blir det ett nytt mönsteravslöjande, hoppas du vill vara med då! Tjipp så länge!

17 februari 2010

För ett tag sen köpte jag en fin present till mej själv, en belöning för det hårda arbetet jag lagt ner på böckerna, och igår kom den äntligen hem. Jag var egentligen inställd på att vänta mycket längre än så här så jag är mer än nöjd! Jag har suktat efter en sån här i många, många år så det känns lite extra roligt att fira så storslaget. Lite spännande ska de ju vara så läs vidare om du är nyfiken på vad det är jag är så lycklig över. ^^

Så här fin var kartongen hon kom i och i den låg fullt med underbara saker.
Här är hennes kläder, hennes peruk och ett par ursöta skor.
Och här är hon då, min nya lilla docka. Hon låg säkert inbäddad i en fin vadderad tygpåse. Jag fick med ett extra ansikte och ett par extra händer till henne.
Det jag har köpt är en liten BJD, en docka som är väldigt poserbar och som man kan personifiera in i minsta detalj. Just den här kommer från Fairyland och modellen heter Littlefee Ante Elf ("elf" på grund av de spetsiga öronen). Hon är bara 25 cm lång så kläderna är minismå och supersöta och peruken är ungefär lika stor som dom jag virkar till mina amigurumis. ^^
Hon kom med rosa ögon och dom gillade jag inte alls så jag bytte ut dom mot ett par mörkblå, jag tyckte hon blev mycket sötare så. Bara titta på den underbara lilla peruken, är den inte magiskt fin? ^^
Jag fick hem ett paket med små saker till henne redan i förra veckan så jag hade både andra ögon och en annan peruk till henne. Jag ser verkligen fram emot att plocka fram symaskinen och sy mängder med pyttesmå kläder, det ska bli riktigt roligt!

Jag har inte kommit på något namn till henne än så om du har något förslag tar jag mer än gärna emot det! ^^

Hej hej!

14 februari 2010

Namn: Japansk docka

Svårighetsgrad: Lätt

Längd: 9cm till huvudet, 10,5 cm till hårknuten

Material du behöver: Hudfärgat garn, garn i två matchande färger till kroppen, garn i passande hårfärg och en liten garnstump till de små detaljerna. Du behöver också stoppning, ett par ögon, en tapisserinål och eventuellt klister.

Jag använde: Svarta fårets Raggsocksgarn, den lila i färgerna 63 och 48 och den blå i 80 och 88, en virknål på 3,5mm, ögon från Panduro (art.nr. 313047) och Karlsons Klister.

Jag ville ha med en liten hyllning till Japan i den här boken och vad passar väl bättre än en japansk liten docka? Jag köpte en underbart fin docka från
Momiji för nått år sen och blev inspirerad att göra en ganska enkel docka som är lätt att variera. Det här blev resultatet, en liten amigurumi som du lätt kan göra personlig genom att välja dina favoritfärger och sedan brodera egna mönster på den.


Idag är det som alla vet alla hjärtans dag, eller som jag kallar den – en helt vanlig söndag. Sambon och jag firade med en romantisk (läs ”vanlig”) sconesfrukost, sedan drog han iväg till jobbet och lämnade mej ensam med två ovanligt bråkiga katter och en värkande rygg - ett resultat av att stressvirka babypresenterna. För att pigga upp mej lite har jag bestämt mej för att kicka igång mönsteravslöjandena en vecka för tidigt, hoppas att det är okej med dej. ^^

Nu sitter jag därför och pillar ihop en liten mönsteravslöjandemall och skriver om den första amigurumin, en uppdatering till följer alltså lite senare. Passar också på att njuta lite av det gigantorösa utbudet på Spotify (det är så stort att det behöver ett eget ord), jag är just nu inne i en blommig 60-talsfas full av Mama Cass, Dusty Springfield och Cat Stevens. Räknar man bort de ondskefulla bihålorna och stökiga katterna så är det här en perfekt söndag. ^^

13 februari 2010

Nu när jag är sjuk och orkeslös har jag inte riktigt haft någon matlust, jag har inte varit så sugen på att laga till en riktig festmåltid utan har mest försökt hålla det enkelt. Idag gjorde jag en laddning müsli och tänkte att jag kan dela med mej av receptet här. Den här müslin är himla smarrig och lättfixad och räddade min hungriga mage idag. ^^

Sätt ugnen på 200 grader

INGREDIENSER
1 dl hela linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl cocosflingor
2,5 dl hackade nötter
3 dl havregryn
1,5 dl vete- eller kruskakli
1,5 dl vetegroddar
1 dl råsocker


GÖR SÅ HÄR
Häll alla ingredienser i en stor bunke.
Häll över 1 ¾ dl vatten + ¾ olja (inte olivolja...) och pressa in vattnet med händerna eller en trägaffel, se till att allt är täckt.
Häll müslin i en ren långpanna och häll över flytande honung (valfri mängd). Rosta i ugnen i 15-18 minuter, rör runt i müslin några gånger så att den rostas jämnt.

Låt müslin svalna helt i pannan och blanda till sist i 1,5 dl russin och 2 dl finhackad torkad frukt (jag använde bara persikor den här gången men oftast blandar jag en massa olika torkade frukter och bär).

Det bästa med den här müslin, förutom att den är både god och nyttig då, är att du kan göra den på precis det vis du gillar. Tycker du inte om pumpafrön? Hoppa över dom i så fall. Är du allergisk mot nötter? Uteslut dom och fyll upp med solroskärnor och pumpafrön istället. Du kan hoppa över ingredienser precis hur du vill, för att få rätt konsistens tar du antingen samma mängd av någonting annat eller också minskar du mängden vätska. Sen är det bara att njuta!

Müms! ^^

12 februari 2010

Nu har jag varit så där frånvarande och ouppdaterande ett tag igen. Det händer galet mycket hela tiden och ibland hänger jag helt enkelt inte med, men så ser det ut här i livet emellanåt och man får bara hänga på och hoppas att man inte tappar taget. ^^

Tråkiga saker som hänt:
- Butiken jag jobbat i de senaste 18 månaderna har nu stängt och efter en utförsäljning som hette duga i början av veckan känner jag mej nu lika tom som våra lokaler. Näe, inte riktigt, jag har ju virkandet och ett timmisjobb som receptionist så jag ska inte klaga för mycket. Men jag vill stå i butik och plocka med varor och slå in fina presenter snart igen. ^^
- Jag är sjuk – igen... ”Vad fattas dej” frågade en vän, ”ett fungerande immunförsvar” blev svaret. >_<


Roliga saker som hänt:
- Jag har blivit faster! Egentligen var det bara det jag ville berätta – det där uppe är bara utfyllnad. ^^ Min sambo och jag blev idag faster och farbror till en pytteliten pojke som enligt säkra källor är världens sötaste. Han föddes ungefär 7 veckor för tidigt så vi får inte träffa honom än men han mår utmärkt och är tydligen lika envis som sin mor så det dröjer nog inte länge innan vi får gosa med den lille gossen.

Han är faktiskt den största anledningen till att jag inte uppdaterat på ett tag, jag fick sätta igång och virka upp mina planerade presenter lite tidigare än väntat. Det är så mysigt att ha en liten bebis i familjen, jag tror nog att jag kommer hitta mina kommande pysselprojekt i Mönsterarkivets babykategori. ^^

7 februari 2010

Nu när jag fått reda på exakt vilken dag boken kommer ut har jag börjat räkna på när det är dags att dra igång mönsteravslöjandena och efter lite klurande har jag bestämt mej för att det är roligast att börja ganska snart.

Den här rundan tänkte jag skriva ner lite mer information om varje amigurumi; namn, svårighetsgrad, mått, material och garnmärke är några av sakerna som kanske kan vara roliga att veta mer om. Det blir en massa bilder också så klart! ^^

Varje söndag avslöjas en ny kompis och den 21 februari sätter vi igång! Hoppas du vill följa med! ^^

5 februari 2010

Så här ser kvällen hemma hos mej ut...

...ett lejon får sin frisyr ordnad framför tv:n.

Hoppas att du har det lika lugnt och skönt! ^^

3 februari 2010

Ibland är jag lite tankspridd och förvirrad och så var fallet när jag skrev förra inlägget. Som tur är så felade jag åt rätt håll i alla fall så förhoppningsvis blir det inga ledsna miner. Boken kommer inte ut 6 juni, utan 1/6 - alltså 1 juni. Så hurra för det! ^^

Jag var ännu klantigare än så när jag drog igång mitt nya virkprojekt. Jag började virka upp en stor, lurvig räv och nu när kropp, armar och huvud är färdiga inser jag att garnet nästan är slut. Det blir ingen svans här inte... Efter att ha letat förgäves i stans tre garnbutiker har jag nu fått beställa garnet genom en butik på nätet och därför kommer räven förbli svanslös ett tag till. Han får vila i bokhyllan så länge så drar jag igång nästa projekt, ett krullhårigt lejon, det ska bli spännande. ^^

Nästa gång blir det bilder, det lovar jag! Hej så länge!

1 februari 2010

Jag har världens bästa start på veckan (och månaden)! Allt material till boken är äntligen klart och inlämnat och jag kan härligt nog börja slappna av på riktigt. Det känns galet härligt! Jag tycker att du kan hänga med mej i en ”bokslut”-dans! *dansa, svänga, snurra, tjipp, tjipp, tjipp* ^^

För att göra allt ännu bättre fick jag också lite goda nyheter idag. Datum för boksläppet är bestämt och den 6 juni är stora dagen. Nu är det inte långt kvar och jag ska börja planera för mönsteravslöjandena, det ska bli väldigt spännande. ^^ Jag kommer också fixa så att boken kan förbokas direkt av mej så håll utkik efter det om du är sugen på att få ett signerat ex så fort boken släpps.

Sist men inte minst beställde jag en ”grattis du är författare”-present till mej själv i förmiddags. Jag tyckte att jag förtjänade någonting fint nu när boken är avslutad och köpte en fantastisk liten sak. Det dröjer nästan två månader innan den kommer hem men jag lovar att visa den så fort den kommer innanför dörren.

Som du förstår har det har varit en riktigt bra dag men jag måste erkänna att jag är alldeles utmattad. Det tär på en att vara själaglad tydligen. ^^

Hoppas att du också har en superstart på veckan!
Related Posts with Thumbnails