Pages

27 oktober 2010

Sitter och jobbar och har sällskap av en liten ögontjänare. Sol ligger snällt och myser bredvid mej men så fort jag lämnar soffan passar hon på...


Hur ska jag kunna få nånting gjort när hon äter upp alla mina provvirkningar? :)

Tur att hon är så söt - det gör det hela aningen mindre irriterande. :D


- Upplagd från soffan med min iPhone

26 oktober 2010

Nu när vi ändå pratar sköldpaddor tänkte jag passa på att lägga upp lite tydligare bilder på hur man virkar kanten på skalet. Jag vet att många har haft problem med just det momentet och hoppas att de här stora bilderna gör det hela lite tydligare. Klicka på bilderna så blir dom ännu större! :)

1 – Efter varv 10 ser skalet ut så här. Eftersom du virkar ihop varvet med en smygmaska blir kanten jämn och fin.


2 – Så här ser skalet ut från avigsidan. Du ser tydligt ringen av de inre maskbågarna – dom ska du nu virka i.



Dags för varv 11, det är nu det behövs lite tydligare bilder. :)
Du ska virka ihop stolpvarvet med de inre maskbågar du lämnade på varv 10, stolparna viks och det blir en fin avslutning längs ner på skalet.


Varv 11, virkas i imb på varv 10: 1sm i var maska (35)


3 – Börja med att sticka nålen genom den första yttre maskbågen (ymb).


4 – Stick nu nålen genom den första inre maskbågen på förra varvet.


5 – Lägg garnet om nålen och drag det igenom alla maskorna så att du har en maska kvar. Upprepa från bild 3 runt hela varvet.


Blev det bättre så här?
Kommentera gärna så att jag vet vad du tycker och hur det fungerar. :)

24 oktober 2010

Ni har skickat in så många fina bilder på glada, söta och färgglada sköldpaddor och här är ett litet bildspel med alla. Om ni vill se större bilder klickar ni på bildspelet, då kommer ni till ett album där ni sen kan kika runt.

Titta, njut och bli inspirerade! :)



Ett stort tack till alla som ville dela med sej, hoppas att ni vill vara med nästa gång också! Jag längtar efter att få se fler av era härliga amigurumis!

Angela
Anna N
Anni
Camilla
Camilla H
Camilla L
Camilla S
Cecilia
Therese
Elin
Hanna
Jennie
Jessica S
Julia K
Karin
Lina S
Bianca
Maria
Maria
Veronica
Nora
Mathilda
Rumpetuss
Sandra
Sara
Sofia B
Ulrica
Viktoria

21 oktober 2010

Som du säkert märkt så har jag inte visat några bilder på nya amigurumis på ett bra tag och det är helt enkelt för att jag inte har något att visa just nu. Jobbet pågår för fullt med den nya boken och jag tänker vara precis lika hemlig med den som med dom två första – det betyder att det inte blir några bilder förrän det är dags för mönsteravslöjandena. Det är tråkigt att det blir lite tomt här fram till dess och jag hoppas att du inte slutar läsa bloggen på grund av det dåliga ’gurumiutbudet för tillfället.

För att inte tappa greppet om våra små garnkompisar tänkte jag istället be dej om en tjänst, skulle du kanske vilja visa vad du har virkat från någon av mina böcker? Om du vill hjälpa till att inspirera och glädja andra och kanske också passa på att skryta lite med bilder på dina fina amigurumis skulle jag bli jätteglad! Dags att dra igång ett 'gurumigalleri alltså! :)

Den här omgången skulle jag vilja se din version av en av mina absoluta favoriter, sköldpaddan från första boken. Omgången är avslutad, håll utkik efter nästa!



Maila mej 1 bild (max 450 pixlar bred) och adressen till din blogg (om du vill att jag länkar) så lägger jag upp ett inlägg fullt med glada och personliga sköldisar till helgen! Skicka till infomailen – du hittar adressen på sidan ”om oss”.

Jag hoppas att du tycker att det här är en bra idé och att du vill vara med och visa upp vad just du har virkat! Jag kommer välja nya mönster efter hand så titta in titt som tätt, jag är väldigt nyfiken på att se dina ’gurumisar och jag är säker på att alla andra också är det! :)

16 oktober 2010

Det går framåt med virkandet och nya boken nu när jag äntligen får ro att jobba. Jag känner mej väldigt ospännande som sitter här i soffan hela helgen men jag får plocka upp mitt sociala liv nästa år när allt är färdigt. Om jag inte glömt bort hur man pratar med folk dvs, jag känner att en släng av lappsjukan är på väg. Men de nya 'gurumisarna är fina iaf och det är viktigast. :)





- Upplagd från soffan med min iPhone

13 oktober 2010

Nu börjar jag komma tillbaka till verkligheten igen efter en väldigt händelserik helg och två lugna dagar för att återhämta mej. Allt gick jättebra och vi är nu herr och fru, hur galet är inte det?! Bilder från bröllopet kommer så småningom, vi kunde inte gärna fota själv så vi får vänta till någon glad fotograf vill dela med sej till oss. :)

Tiden för tilltyckandet om mönstret i nya boken har gått ut och jag har dragit en vinnare bland alla ni som röstade, det blev Fiff. Maila mej din adress så kommer ett litet paket på posten! Grattis till dej!
Det var en tokigt jämn omröstning och jag har inte bestämt mej för om jag ska avslöja vinnaren nu eller om ni får vänta till boken kommer ut för att se, jag fick nämligen så många mail med röster att man inte kan avgöra enbart genom kommentarerna vilket mönster som vann. Vilken spännande bonus, vi får se hur det blir! :D

4 oktober 2010


... blir förhoppningsvis en riktigt puffig underkjol. :)





2 oktober 2010

Nu håller vi på att bestämma vilket mönster vi ska ha i den nya boken och jag skulle vilja höra vad du tycker! Förlaget och jag har valt ut två favoriter och jag skulle bli jätteglad om du tittar igenom bilderna och sen skriver vilken du gillar bäst i ett mail eller i en kommentar till inlägget, du behöver inte motivera ditt val utan det räcker absolut att bara skriva "sol" eller "blomma". Jag lottar ut ett hemligt litet paket bland alla som tar sej tid att tycka till så glöm inte att skriva din mailadress så att jag kan kontakta dej om du vinner.

På torsdag morgon räknar jag igenom rösterna och så senast då nån gång vill jag ha ditt svar. Jag vet inte om jag kommer hinna dra vinnaren samtidigt eller om det får vänta till efter bröllopet, jag får se hur mycket tid jag har över så där dagarna innan den stora, stora dagen. :)


Några saker att tänka på
- Bilderna på mönstrena är inte i toppkvalitet eftersom jag fick pyssla bort texter och monteringsbilder, på riktigt är mönstrena mycket skarpare
- Texten är så klart inte den som ska vara med, den är bara där för att fylla ut. :D
- Bry dej inte om färgerna, det är bara mönstrena som är viktiga
- Klicka på bilderna så att du ser dom osuddiga
- Om du inte vill kommentara skickar du ett mail till infosnabelafoxypandapunktse

Ta en titt på bilderna nedanför och rösta sen! :)


Mönster #1 - Solar




Mönster #2 - Blommor



Related Posts with Thumbnails