Pages

17 september 2009

Tack och hurra!

44 kommentarer:
 
Först av allt vill jag tacka för alla fina kommentarer och mail jag fått efter senaste inlägget. Ert stöd och era positiva ord har betytt jättemycket för mig och jag ska försöka suga åt mig av allt glatt och peppande. Det känns fantastiskt att så många har tagit sig tid att läsa och kommentera, ni måste vara de bästa bloggvännerna där ute i bloggosfären!

Jag är inte den enda som har råkat ut för det här med mönster på villovägar, bl.a. Fröken Elsa och Skaparstigen har slutat dela med sig av sina fina mönster av den anledningen och det är en förlust för alla virkare. Förhoppningsvis kan en sån här diskussion leda till att folk tänker ett steg längre när det kommer till mönster som blivit publicerade och böjar respektera de önskemål som designern lägger fram. I slutändan tror jag ändå att det finns många fler bra människor än dåliga och jag är inte längre särskilt orolig.


Egentligen vill jag inte att det tråkiga inlägget skulle ligga först så länge men jag har ett nytt stort projekt som tar upp det mesta av min tid och jag har helt enkelt inte hunnit uppdatera. Jag har fått hålla det hemligt ett tag men nu är det dags för lite glada nyheter!

Jag har det stora nöjet att berätta att det kommer en uppföljare till boken!

Hurra! ^^ Det är fantastiskt att det går så bra för den första och att jag får möjligheten att göra en bok till känns helt overkligt (men alldeles underbart!). Under hösten kommer jag fokusera på boken vilket betyder mycket virkande, mycket fotande och mycket skrivande.

Jag har ännu inte planerat hur jag ska göra med mönsteravslöjandena men självklart ska alla de små kompisarna få presentera sig innan boken kommer ut under sommaren nästa år. Det kommer nog dröja ett litet tag innan jag börjar visa figurerna och därför har jag en fråga till er. Vad är ni sugna på att läsa om här framöver? Vill ni följa med på resan mot boken eller vill ni kanske hellre vänta lite längre på uppdateringarna för att sen få se någon klar figur? Tyck till om vad ni vill se här på bloggen så ska jag försöka komma på en liten plan. ^^

Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt spännande höst, hoppas ni vill hänga med!

Ett litet förtydligande bara. Jag ser att många har önskat figurer till boken och det behöver ni inte göra, alla figurer är redan bestämda och det blir en salig blandning. Det finns något för alla och förhoppningsvis blir det glada miner när vi drar igång mönsteravslöjandena. ^^

44 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

hurraaaa, vad roligt med en ny bok!! önskemål: stora saker, alltså tex drakar, monster och dyl!

Klockarbarn sa...

Oj vad roligt för dig. Grattis!
Detta förtjänar du verkligen. Jag virkar inte själv mer än nåt enstaka urenkelt som en blomma eller så men jag följer ditt arbete via din blogg och skulle gärna läsa om din process när det gäller nästa bok. Det är spännande att se hur andra människor tänker i skapandeprocessen. Lycka till!

Ninni sa...

hej!!!

Å som jag väntat på uppdatering!
Först vill jag bara säga att jag formligen ÄLSKAR din bok! Den är helt underbar, och jag har snart tappat räkningen på alla sköldpaddor jag virkat och gett bort. Idag gjorde jag klart en till mig själv! Och min fråga till dig i ett mail var visst inte så fel när jag frågade när bok nummer två skulle komma :-)
Jag skulle vilja ha mönster på en fluga liknande den du har gjort på beställning, hundar, skunkar, rävar, drake, älvor!!, änglar...ja, lite såna saker. Men jag tror jag vet att vad du än gör blir det nog kanonbra!
Jag följer ju mer än gärna din process mot den nya boken, så mycket du nu kan dela med dig av. Det är bara kul och inspirerande. Skapar ett stort intresse för boken oxå.

Kramkram och pussa på Panda!
Lycka till!!

Michaela sa...

Jaaa vad roligt med en ny bok!! Jag väntar med spänning tills den är klar. Jag skulle vilja läsa om vägen tills boken är klar...alltså hela processen :) Önskemål på figurer: husdjur som tex katt, hund, hamster mm :D Lycka till!!

Sussie sa...

ÅÅÅÅ så skoj med en ny bok, det läääängtar jag efter. Jag vill jättegärna följa arbetet med boken. Jag tycker att du är så himla duktig och det är en fröjd att läsa din blogg. Stå på dig tjejen och strunta i småaktiga månniskor, det är ju dem som har problem. Många kramar från en hängiven virkerska :)

Anonym sa...

Vad skönt att se att du inte tappat modet utan kommer igen med friska tag! Det var din bok och blogg som fick mig tillbaka i garnkorgen efter tjugo års uppehåll! Jag följer gärna resan mot den nya boken, det vore spännande! Jag ser gärna mönster på älgar, rävar och andra "vilda" djur i boken. Och en drake - snälla! /Kajsa

Mia stickar sa...

Så kul med en ny bok! Hoppas vi får följa med på resan med lite glimtar då och då!

Esmeralda sa...

Men grattis va roligt! Kommer helt klart köpa den också, osedd. Tror de blir mer spännande som du kanske kan ge någon liten ledtråd ibland men visa inget förrän boken börja närma sig :) Lycka till!

Anonym sa...

Jag kom precis hem med din bok så nu jäklar ska det virkas! ;D
Fast jag inte kommit igenom din första bok än så längtar jag redan till din andra!

Perley sa...

Gud va roligt! :D
Vill självklart hänga med i "utveckligen". ;)
Skulle nog kunna lova att jag köper den, vill ju helst köpa ur affär så får väll kolla alla affärer när den släpts.:P

-matilda

Anonym sa...

Både och? ;)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det är ju häftigt att följa bokens resa från idé till färdig fysisk bok i min bokhylla :)

svartanova sa...

Hurraaaa! En andra bok!!!!
GRATTIS TILL DIG och TILL OSS ANDRA! :)

Jo sa...

Grattis! Vad roligt att du ska ge ut ytterligare en bok! Det är du verkligen värd! Och jag LÄR hänga på låset för att få köpa den!
Jag skulle hemskt gärna vilja se hur själva skaparprocessen går till, men givetvis vill jag även gärna tjuvkika på figurerna innan!
Grattis igen!

Cihiro sa...

Jaaaaa en till! Din nya bok blir överst på önskelistan redan nu!

Ida sa...

Åh en vad underbart glad jag blev nu. Jag älskar din bok, även om jag inte hunnit virka så mycket ur den än.
Ett drakmönster vore kul.

Hulda sa...

JAAAAA en ny bok! så roligt! Ett syskon till Panda skulle jag gärna vilja ha mönster på! Och marsvinsälskare som jag är så marsvinsmönster är ett annat önskemål :-) Eller varför inte en tjock humla ;-)
Ska bli spännande att följa bokprocessen!
Lycka till!

Humlan Hulda

Nero och jag sa...

Jippie en till tralla la la la.
GRATTIS. Den skall jag köpa tihi.
När den släps så har man förhoppningsvis blivit lite duktigare på att virka och snabbare. Det skall bli så kul att få se vad du gör och få följa med på resans gång. Jag tror du kommer på ett bra sätt att updatera din blogg. Lycka till!

Kicki sa...

Ååååh vad roligt med en ny bok!!! :D Den första boken är älskad av både mig och barnen hemma så tvåan måste nog få flytta in hit också när den kommer. :)
Lycka till med allting!
Kram Kicki

jojo sa...

Grattis! Och klart jag vill hänga med framöver! Både dig och Panda.

Petra sa...

jag säger som nån annan redan sagt: större projekt! inte nödvändigtvis jättestora, men lite mer grejer som är åt det svårare hållet. jag har din bok, och jag kände att jag behövde mer utmanande saker.

Anonym sa...

GRATTIS!!!

Hoppas att du kanske gör lite olika hundar. Ska bli spännande att få följa och se vad det nu blir...
Lycka till

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Grattis!!!

Och självklart vill vi följa dig :)

skåpfyratvå sa...

för det första, äntligen! Som jag har väntat på en uppdatering. Har kollat sidqan var enda dag men inget nytt.

Jag skulle vilja ha mönster till lite större saker, och kanske ett panda mönster skulle sitta fint. Inte mönstret till panda men ett liknande, med en mindre panda eller så.

Grattis och jag kan inte vänta tills sommaren nästa år! Se till att uppdatera lite ändå, va?

skåpfyratvå sa...

håller med ninni, människor som änglar och älvor skulle sitta fint!

Sara T sa...

Men vad kul med en ny bok! Vad kul att det gått så bra med den första! Ser fram emot uppföljaren. Stort lycka till med den. Ser fram emot att få följa dig på vägen fram till den färdiga boken.

Carolina sa...

Grattis! Jättekul att du får göra en bok till :)

Sofia sa...

JAAAAAAAAAAAAAAAAA! Vad kul med en ny bok! Jag älskar verkligen din bok och en till är ju alldeles osannolikt bra! Om den kommer till jul så ska den stå högst upp på önskelistan!^^

Rita sa...

Jag har nyligen kommit över din första bok och den är bara sååå bra. Kommer att hålla utkik efter nästa, den bara måste jag ha.
Grattis till en (eller två) verkligt lyckade böcker!

maja sa...

jag har precis läst inläggen från den Anonyma personen. Fattar inte vad hon vill komma med detta. Så har det väl alltid varit att någon har sin idé och den har man ensam rätt om om så personen önskar. sedan finns det liknande ideér runt om i världen, se bara på Världens största designers inom textil, möbler ja vad som helst. Stå på dig Mia, du ska vara stolt över dina figurer, vi är nog fler som håller på dig än den Anonyma. Väntar med förväntan på nästa bok....:D

Elsas Stickeri sa...

Hejsan! Jag vill bara säga att dina små djur är helt fantastiska och boken är helt underbar! :) Jag kastade mig över den när jag fick syn på den på biblioteket! ;)
Lycka till med din nya bok! :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Grattis till uppföljaren! Vi längtar redan! Alice har haft med sina amigurmisar till skolan och både lärare och klasskompisar vill börja virka!
Visst är det kul...
Eva

Daisy sa...

Det här med amigurumi är alldeles nytt för mig, men sysseltokig som jag är har jag naturligtvis beställt boken. Här ska virkas figurer med växtfärgat ullgarn!

Å sa...

Åå vad roligt,jättegrattis!! Självklart vill jag följa med under processen. Keep up the good work och lycka till med arbetet!

Majtjho sa...

Grattis och lycka till. Självklart vill vi läsa mer om vägen till boken. Från första penndraget till tryck. Skit i att lägga ut bilderna på dina godingar. Det kan vi få som en present när vi shopppar boken av dig.

Rebecca sa...

Jag skulle gärna läsa om fler av pandas äventyr, eller bara om Pandas vardag:-)

evil bitch monster from hell sa...

Åhh, jättekul med en bok till! Även om jag inte fastnat i amigurumiträsket själv så kommer jag köpa boken. Bara för att! O nån dag kanske jag verkligen virkar en ami-sötis, o då är det ju bra med mönsterböcker, eller hur? :)

Unknown sa...

Åh vad kul med en ny bok!!! Grattis! :) Fick just hem den första och virkar nu smått hysteriskt, så otroligt inspirerande!

m sa...

Hejsan! Har du sett att man kan vinna din bok hos Mönsterarkivet, som firar 100 000 besökare :-)

Anonym sa...

undrar förresten om du kommer att synas på symässan i Kista om två helger?

Nettan sa...

Strålande!! Jag kan lägga en beställning på boken nu genast :-)
Vore väldigt roligt att få följa med på resan, och sen ska det bli jätte spännande att se vilka figurer som dyker upp.

Charlotte sa...

Vad roligt med en bok till!! Ser fram emot att den kommer ut och jag hoppas att även den finns att köpa i SF-bokhandeln.

Jag har en liten fundering, jag som många andra är vänsterhänt och virkar alltså åt fel håll. Finns det ingen möjlighet att även ha med spegelvända bilder i beskrivningarna? Jag vet att det finns virkböcker för vänsterhänta, men den jag hittat är så gammal och finns bara på bibblan. Att tänka bakvänt kan ibland bli lite svårt. Själva beskrivningarna på figurerna fungerar utmärkt, det är bara de olika maskorna som kan vara lite knepiga att förstå när man är bakvänd, dvs att se virknålen i höger hand är lite knepigt för en vänsterhänt.

Unknown sa...

Underbart!!! Å vad jag skulle vilja följa med i processen mot den nya boken!!! :O)

KattQarina; sa...

Underbart att höra att en ny bok är på gång! Jag ser fram mot den. Jag skulle vilja se mönster på hundar, katter och gärna en kossa. Men jag är helt övertygad om att det blir jätte bra hur du än gör. Skönt att se att du tar nya krafttag och blickar framåt:-)

Related Posts with Thumbnails