Pages

21 september 2008

Nu är hösten verkligen på gång och ingen är gladare än jag. Hösten är underbar, man kan sitta inne och läsa böcker och dricka varm choklad utan att det gör något och man börjar använda stora, gosiga halsdukar och mysiga mössor. Enda nackdelen är att det är svårt att ta bra bilder. Det är redan mörkt när jag slutar och på morgonen står solen inte rätt så det har inte blivit så mycket fotande sista tiden. Jag måste rigga upp ljustältet och mina lampor på något bra sätt så att jag inte är beroende av den där överskattade solen... ^^

Det blev aldrig något pandakalas förra helgen, jag var sjuk och spenderade tre dagar i soffan framför tvn. Mycket spännande. Vi ska ha kalaset så snart vi bara kan. I veckan fick jag äntligen några kvällar över till virkning och jag gjorde sköldpaddor med den rosa toitoi som grund. Jag gillar de här kombinationerna. Man kan ju inte se dom så tydligt på de här bilderna, jäkla sol, men dom är väldigt fina i verkligheten.
Tre små sköldisar balanserade...

Det här fotot ser ut som en idolbild,
jag tror att dom är med i ett sköldpaddspopband. ^^

Senaste tiden har en del frågat om några amigurumisar behöver nya hem och jo, så är det. Några av de nya gurumisarna vill gärna flytta hemifrån och jag skapar en ny kategori för dom. Om du är intresserad av någon speciell kompis är det bara att maila!

12 september 2008

Det här är isbjörnsflickan Tyra. Hon är nästan 30 cm lång från tårna till öronen och väldigt kramig. Hon förbereder sig redan inför vintern och därför har hon på dig en isblå halsduk. Kanske ska hon få ett par passande vantar också.Tyra är väldigt nyfiken och hon gillar att lära sig nya saker. Här står hon faktiskt helt själv.Hon älskar glass och kan äta en halv liter själv utan att ens få ont i magen. Favoritsmaken är vanilj, gärna med lite hallonsås till. Se så förväntansfull hon är. ^^Panda och Tyra blev kompisar direkt och Tyra fick en inbjudan till kalaset i helgen. Jag tror att vi kommer ha hur roligt som helst!

8 september 2008

För ett par veckor sen virkade jag en amigurumi till en kille som älskar Yoda. Älskar är visserligen ett väldigt starkt ord men han har bytt mellannamn till Yoda så jag tror att det beskriver relationen rätt bra. ^_^ Du känner kanske igen munkfiguren, jag virkade en för ett bra tag sen och den bor nu i USA.
Munkfiguren var, sitt utseende till trots, egentligen inte baserad på Yoda och saknade därför öron. Det fick jag ju lösa. Så här är Yoda... med öron! Dom får till och med plats innanför huvan. Människo-Yoda blev väldigt nöjd!
Min måndag har varit lite sorglig. Mitt favoritmonster Zepplon flyttade hem till sin nya pappa idag och det blev ett tårfyllt förväl. Zepplon fick med sig sin favoritstrumpa och jag är säker på att han kommer få det bra. Panda och jag har det värre, många av våra kompisar har flyttat senaste tiden och vi är båda lite nere.Jag är dock säker på att allt kommer kännas bättre snart, Panda har nämligen fyllt år och i helgen ställer vi till med kalas. Pandas första födelsedag, det måste man ju fira! ^_^

3 september 2008

När lilla Astrid var färdig och överlämnad fick hon som sagt åka på utflykt upp till Stockholm. Där uppe träffades hon Lotta Olsson, författaren av Morris-böckerna, och de blev vänner direkt. Lotta undrade om jag kunde virka upp hennes lille barnboksfigur också och jag tackade så klart ja. Vem kan väl motstå lille Morris? Så jag satte igång...

Det gick väl inte helt smärtfritt, det där. Morris och jag hade en lite turbulent tid tillsammans, ibland ville han inte riktigt samarbeta och jag får väl erkänna att var väl lika tjurig som honom vid de tillfällena. Till slut blev han i alla fall färdig och nu när han har flyttat så inser jag hur mycket jag faktiskt tycker om honom. Han är väldigt saknad här hemma, Panda kan inte sluta tjata om att hon vill ha en hundvalp. Han är en riktig liten charmör, den där Morris, hur busig han än är. ^^
Det här är Morris Han är en väldigt söt liten hund
Jag tror minsann att han längtar hem till Morris-mamma
Han kan också stå på framtassarna. Det var lite oväntat...Morris i sitt nya hem. Han kollar in omgivningarna på säkert avstånd, kamouflerad av en krukväxt.
Detta foto: Ulf Nilsson (Morris husse)

Hunden Morris © Lotta Olsson/ Maria Jönsson
Design: Mia Bengtsson
Related Posts with Thumbnails