Pages

28 augusti 2009

Nya böcker!

22 kommentarer:
 
Idag hämtade jag ett mycket efterlängtat paket på posten och jag tror nog att du kan gissa vad det var i det. ^^

Nya böcker! Äntligen! Jag hade hoppats att jag skulle få dom för två veckor sen men jag är inte ledsen för det, den som väntar på något gott får till slut ett paket på posten. ^^ Hoppas att ni som väntat på ett eget exemplar blir nöjda och glada med boken! Nu verkar det som att hösten är på väg med stormsteg och vad passar väl bättre då än att krypa upp i soffan och virka små kompisar. Jag vet att i alla fall jag börjar längta efter höstruskigt väder och värmeljus i mängder. Och lite varm choklad gör ju inte saken värre.

22 kommentarer:

svartanova sa...

Håller med dig! Varm choklad, tända ljus och virkning hägrar verkligen nu.

Trevlig helg!

Elwin sa...

Hehehehehe!!!
Beställde just din bok från adlibris.com >X3
Kunde inte låta bli den.
Har varit sugen på att köpa den hur länge som helds ^^
Så nu borde den vara här till Onsdag.
Då blir det Amigurumi Crocheting på tåget >=3

Anonym sa...

Men ååååå vad spännande!!!
Ser verkligen fram emot att få hem boken och kura i soffhörnan med vovven på axlarna och virka framför tvn. :-)
Pussa på Panda.

Ha det bäst!

Carina

Therese Bengtsson sa...

köpte mitt exemplar på akademibokhandeln i haninge tidigare idag. ;) äntligen!

har provat lite mönster på nätet, både svenska och engelska.

shit - vad beroendeframkallande. :D

Sara sa...

Har beställt boken från bokus för ett par veckor sedan men inte fått den... hoppas den kommer snart! Var brukar du köpa garn till dina små underverk? Tips på nätbutik? Vilket garn brukar du använda? Har ännu inget större garnsortiment hemma att ta ifrån... :)

Therese sa...

Sara, som outsider kan jag ge dig ett av mina absoluta favoritställen.

Loppis eller second hand!

Brukar finnas en uppsjö av olika restgarner som folk slumpar bort för en billig slant. Samt att det brukar finnas stickade tröjor som det går att nysta upp igen. ;)

dessutom är virknålar, stickor och rundstickor allt som oftast mer än 50% billigare på sådana ställen än i butik dessutom.

mvh
/Therese

Anonym sa...

Hejsan
skulle vilja påpeka att Amigurumis är ju inte direkt din egen ide från början utan en japansk ide som du anammat.Hur kan då du ha ensamrätt på dessa filurer?Vill minnas att jag sett en nästan identisk sköldpadda som din, men tillverkad av någon annan, långt före dig.Du har lagt till en undersida på halsen.Så det innebär att jag kan avbilda dina figurer exakt, men lägga till eller ta bort en löjlig detalj, så är det helt okej.Hur försvarar du annars vad du själv har gjort?För detta är INTE din egen ide.Så att tro att du kan ge ut mönster och sedan får ingen sälja sina småfigurer, för de är dina, är löjligt då du själv har snott ide'n rakt av.Du är duktig som attan på att virka, men du imponerar inte annars.

Sara T sa...

Therese: Bor mitt i Stockholm, loppisarna lyser med sin frånvaro här och vet inte om det finns ngn second hand-butik här som säljer garn? Kanske kan hitta ngt på nätet. Stickar/virkar inte så snabbt så det gör inte så mkt om garnet är lite dyrare. Bara jag får tag på det :)

Clara sa...

Jag köpte min bok för en månad sen ungefär, och jag älskar den! Har hunnit med tre figurer än så länge, och fler lär det bli. Tack för en bra bok!
/Clara

Mimmi sa...

Anonym: Jag kan inte alls svara för någon annan men jag tror knappast att Mia påstår att hon har ensamrätt på begreppet amigurumi eller alla amigurumis som tillverkas. Själv tycker jag inte att hon säger något om att amigurumis är hennes idé från början heller. Att dom kommer från Japan står ju i boken. Att virka amigurumis är inte hennes egen idé från början men mönsterna har hon ju kommit på själv, så jag tycker att det är fel av dig att säga att vad hon gjort är att sno någon annans idé rakt av! Hon har upphovsrätt till mönsterna och det står tydligt i boken att man inte får sälja figurer som är gjorda efter mönsterna. Jag kan förstå att du blir upprörd om du tror att någon har snott andras mönster och idéer och sagt att det är deras egna men så är ju inte fallet här riktigt. Vet inte om du har boken själv eller inte, men om du har den så läs igenom den lite till. Jag tycker i alla fall att Mia är tydlig med vilka idéer som är hennes och vilka saker som andra ska ta åt sig äran för!

Anonym sa...

Mimmi: jag poängterade visst inte tydligt nog exemplet med sköldpaddan, så jag gör det igen.Någon har redan gjort en identisk sköldpadda som Mia lagt till en undersida på halsen på, och sedan kallar sin.Bakelserna är inte heller egna verk.Jag kan i princip 'göra en sköldpadda' ur denna bok,men ändra en pyttedetalj,sedan kan jag öppna nätbutik och sälja hur mycket jag vill.Släpper man ett mönster man är rädd om,är det näst intill omöjligt att kontrollera vad som händer med mönstert.En poäng med att dela ut dem, är ju att andra ska kunna göra det, som mönstert visar.Vill man undvika härmaperi och kopior,så behåller man mönstren för sig själv helt enkelt.Eller väljer mönster man är beredd att förlora.Det är min poäng.

Sara sa...

Anonym - ja det är nog svårt att styra vad någon gör med de saker de virkar efter andras mönster. Vet inte själv exakt hur lagen om upphovsrätt ser ut, men jag gissar att du inte hamnar i fängelse om du virkar ett par figurer ur denna bok och sedan säljer dem... Vad händer tex om jag ger bort en figur till någon som denna i sin tur säljer... Har svårt att de att det skulle vara olagligt? Eller är det ngn som vet? Däremot att tex sälja vidare mönstren som sådana kan jag tänka mig inte är ok.

Anonym sa...

Åh ,såg din bok i jultidningskatalogen, hoppas att jag kan vänta så länge.Kul att du dessutom har en blogg.Lycka till i fortsättningen./Teresia

ewushka sa...

Hej! Apropå dina böcker... vet du om de kommer att säljas på bokmässan? Jag tänkte köpa några som julklappar (eftersom jag ändå alltid rekommenderar just den till alla som vill testa) och tänkte att det vore käckt att köpa dem på plats. För övrigt kanske det kan glädja dej (det gladde mej ofantligt) att häromdagen när jag var i garnaffären så stod det en tjej i 10-12-årsåldern med en Maskot i handen och letade efter knappar att smycka med. Det är det som är din stora triumf! 10-åringar som helt plötsligt tycker att det är kul att virka. Glöm aldrig det!
Nu har jag förresten virkat igenom hela boken :)

Linnea sa...

hej :) Min mamma beställde din bok från någonstanns och jag länktar värkligen till den kommer. Jag älskar dina söta figurer och jag harr öven gjort några själv :)

Utblickaren sa...

Kul att hitta din blogg! Såg reklam för din bok om Amigurumi och fick länken till din blogg av en vän när jag nämnde att jag gärna skulle prova på den typen av virkning. Måste säga att dina figurer är grymt uttrycksfulla! Riktiga små personligheter.(Klart de är.)Hursomhelst total inspiration:D

Olyckligtvis finns det sen missunnsamma (ofta omogna) personer(med hänvisning till föregående inlägg) som inte klarar av att se andra lyckas/vara lyckliga/göra sin grej, "U name it". Så länge dessa personer inte har befogad kritik tycker jag nog att det bästa är att ignorera/blockera och/eller låta personen hållas. Sådan personer söker ofta konfliker och närs av att såra andra men även de mothugg och svar de får triggar till fler påhopp.

Hoppas du inte känner dig allt får nedslagen av dylika kommentarer utan fortsätt göra din grej, för den är ju hur kul som helst!
/Utblickaren

Karolina sa...

Hej! Jag Vill gärna beställa en bok...Om dem inte är allför dyra...vad kostar dem? mvh Karolina G

Koffikann sa...

Grattis! Kul att dina nya böcker har kommit. Just nu har jag en sådan hemma som är inte min, men dem figurer såm du gör är fantastiska. Du är otroligt duktig! Fortsätt att upptäcka fler fina figurer, dem värmar i hjärtat!
Skulle ge en jätte stor kram till dig!!!

Annelie sa...

Är det du som skrivit boken eller?
Jättfin blogg, tävlar hos dig om amigurumipaketet. :-)

http://bjornhonan.blogg.se/2009/october/rolig-tavling.html

Anonym sa...

hej! jag har din bok, den är jätte bra:) Jag undrar bara hur man ska göra en popcornsmaska som du har skrivit att man ska göra på figurerna "Plipp och Plopp" långt bak i boken /Zandra

linn sa...

Jag var inne på bokia för nån månad sen och såg denna bok. Jag som inte ens kan virka köpte den och gick sedan till en butik där jag köpte garn och virknålar,det gick inte att köpa bara en virknål för min pojkvän skulle minsann också göra! Aldrig virkat förut, eller möjligen en grytlapp på mellanstadiet :P Men det gick verkligen att läsa sig till hur man gör jätte bra och nu kan jag till och med få ihop till vissa figurer i boken. De blir visserligen lite snea och osymetriska men det är kul ändå :)

Bente Halvorsen sa...

Hei

Jeg elsker boken din. Jeg var egentlig på Panduro for å kjøpe bursdagsgave til min datters vennine da jeg så boka di i hylla. Jeg kunne ikke la være å kjøpe den, og begynte å hekle fra den med en gang. Det gav med fullstendig amiguramidilla.

Jeg har nå heklet ca halvparten av figurenen til nå. Dersom du har lyst til å se mine tolkninger av dine mønstre, gå inn på bloggen min: http://themeaningoflife-bente.blogspot.com/search/label/Amigurami.

Tusen takk for boken, som har gitt meg mange gode ideer og morsome heklestunder.

Bente

Related Posts with Thumbnails