Pages

25 november 2011

Glad fredag på dej!
Det är äntligen helg men jag jobbar på för fullt, de senaste veckorna har jag pysslat på allt vad jag kan och jag börjar nå målet. Nästa helg ska jag nämligen vara med på Söderåsens julmarknad och jag vill vara väl förberedd med fina saker att sälja. I kväll jobbar jag på ett gäng diadem med stora blommor och spets och jag är riktigt nöjd med resultatet. Förhoppningsvis tycker de glada marknadsbesökarna också att dom är fina. :)



Nu blir det matpaus och sen får jag jobba vidare, resten av helgen är fullbokad med kalas och flytt (inte vår som tur är utan lillasyster) så jag får se till att bli klar idag.

Hoppas att du får en fantastisk helg!

I'm working on some diadems with big flowers and lace for an upcoming christmas market. Hopefully they will be liked by the shoppers. :)

10 november 2011

Tack för de blockrelaterade tipsen jag fick efter förra inlägget! Jag bestämde mej för att det var bäst att faktiskt blocka sjalen så att kanterna skulle rulla sej lite mindre. När jag mätt lite upptäckte jag att sjalen passade perfekt runt ryggen på en av våra stolar så det var verkligen superenkelt fixat. Jag sydde ihop kanterna, trädde den över stolen och sprayade den med lite vatten - ett par timmar senare var den rak och fin.



Den var otroligt tråkig att sticka (jag är ju van vid att virka pyttesmå kroppsdelar) men jag blev supernöjd med resultatet. Jag har provat den ett par gånger nu i veckan och den är varm och god. Den kommer passa riktigt bra när vintern väl kommer. Nu är den dubbelvikt och när det blir riktigt kallt kan jag vika upp den över huvudet också. 



Så här stickar du en egen:
Till min sjal gick det åt 4 nystan av Svarta fårets raggsocksgarn i färg #25.

- Tänd några ljus, koka lite te och sätt dej skönt i soffan.
- Lägg upp 70 maskor på stickor 6 (min sjal blev 50 cm bred efter blockningen)
- Sticka:
1 rätt
1 avigt
1 rätt
1 avigt
2 räta varv
- Upprepa i all oändlighet... eller till sjalen är ca 80 cm lång.
- Om du vill kan du virka fasta maskor på de båda långsidorna. Jag använde en virknål på 6 mm och virkade 4 fm ganska löst mellan varje rand.
- Sy ihop kortändarna och blocka eventuellt sjalen.
- Använd! :)
Related Posts with Thumbnails