Pages

30 maj 2011

Idag fyller jag år så vi har haft lite kalas här hemma. Jag bakade en mumsig banankaka med choklad, receptet är från Ica och rekommenderas absolut! Istället för ljus användes en stencil och florsocker. :)


Bättre start på veckan än så här kan man knappast ha!

26 maj 2011

Panda, maken och jag sitter på tåget på väg till Stockholm. Panda sitter i min jackhuva och njuter av utsikten. :)




- Upplagd på vift med min iPhone

24 maj 2011

Idag blev jag tipsad om att min blogg skymtar förbi lite snabbt i början av programmet United Minds TV på Expressen. Avsnittet (nr 10) handlar om alla former av pyssel och om du gillar att läsa bloggar tycker jag absolut att du ska kolla på avsnittet för att få lite tips!

Vi är äntligen hemma igen efter resan till Amsterdam och trots det riktigt usla vädret här så är det riktigt skönt att vara tillbaka. Det blir bara ett par dagars vilande innan vi åker upp till Stockholm men jag ser så mycket fram emot amigurumidagen på lördag att det inte gör något alls! :)


Klicka på bilden för att se mysigheten!

17 maj 2011

Förra veckan avslutade jag en specialbeställd amigurumi till Felicia, hon hade skissat en egen kompis och jag virkade upp den. Det var det första jag virkade på flera veckor så det kändes minsann lite ovant men både Felicia och jag blev nöjda med den lilla kompisen. Igår flyttade hon till sitt nya hem och här är några foton jag tog innan hon lämnade oss.


Det högra ögat gör henne lite pandalik, eller hur.

Fläckarna är av filt och fastsydda med langettsöm,
det var nytt för mej och både roligt och pilligt.


I morgon åker maken och jag till Amsterdam för att vara med på en amigurumidag, det ska bli riktigt roligt! Jag hoppas att solen skiner både här och där och att du får en underbar vecka! :)


This is a new bunny-like friend, a custom order for Felicia. I crocheted her after the drawings made by Felicia and we were both very happy with the result. She moved to her new home yesterday and these are some pics I snapped before she left. I'm leaving for Amsterdam tomorrow to join Echtstudio on their amigurumi day. I hope to see you there if you're in the area! :)

10 maj 2011

Lördagen den 28 maj arrangerar sci fi-bokhandeln i Stockholm en amigurumidag och jag kommer vara där. Det blev aldrig någon releasefest för den nya boken så jag hoppas att du vill komma och fira den nu istället.

Klockan 13 håller Sanna, bokhandelns egen 'gurumiexpert, och jag i en liten virkstund och du är hemskt välkommen. Du kan passa på att ställa frågor om tekniker eller material, visa färdiga projekt eller bara hänga och virka med oss en stund.

Vid 15-snåret signerar jag böcker och om du inte har ett ex med dej så kan du köpa alla tre böckerna på plats.

Jag hoppas att du vill komma och ha en rolig eftermiddag med oss! :)

5 maj 2011

Idag släpptes alltså boken och jag hoppas att de flesta av er som beställt fick hem ett litet paket idag. Dagen har varit lite pirrig men jag har titt som tätt läst alla era underbara kommentarer för att blir lugn igen. Ni är de absolut mest fantastiska bloggvänner man kan önska sej! Jag blir alldeles varm och glad i magen när ni tar er tid att skriva till mej och det ni skriver är alltid så fantastiskt. Ni skulle alla kunna ta jobb som professionella peppare! :)

Många av er som läser böckerna vill veta vilka material jag använder och kan rekommendera och den här gången har jag listat allt längst bak i boken. Jag bad också Carina som driver loveknitting.se att sätta ihop små goodiebags till alla förbokare, dels för att det ju är underbart att få små överraskningar men mest för att visa vart du kan hitta jättebra säkerhetsögon. Om du har några andra frågor om material är det bara att maila så ska jag försöka hjälpa till.

Nu kan jag bara hålla tummarna att ni ska tycka om boken och de nya projekten och att den här boken blir ett värdigt avslut. Precis som vissa av er skrivit i kommentarerna så vill jag avsluta trilogin med flaggan i topp och jag hoppas att ni håller med om att det är så det blivit. :D

Det ska bli så underbart roligt att se alla era små vänner poppa upp efterhand! Jag ser fram emot alla nya 'gurumigallerier!

3 maj 2011

Jag har varit lite nere sen vi kom hem från London så jag bestämde mej för att ta en liten bloggpaus. Den varade längre än planerat men nu är jag glad igen. :) Min deppighet berodde absolut inte på bloggen men det är så mycket lättare att sitta i soffan och titta på tv än att skriva glada inlägg. Jag har helt enkelt sett många bra filmer sista tiden.


Deppigheten berodde på att jag till slut förstått att det här kapitlet nu är slut, det känns väldigt sorgligt. Min förläggare frågade mej för en tid sen om jag var intresserad av att skriva en fjärde bok och jag visste svaret direkt, - nej. Jag vill avsluta med en bok som jag lagt ner hela min själ i och som jag är lika stolt över som de två första och det avslutet får jag med den här. Böckerna innehåller alla roliga tekniker jag kan, alla söta figurer jag kunnat komma på och jag har nog inte så mycket mer att ge när det kommer till amigurumisarna. Nu är vi alla på samma ställe och det ska bli så spännande att se vart vi kommer gå tillsammans. :)


Dom här 3 författaråren har varit väldigt spännande och arbetssamma och det tar förhoppningsvis inte slut här. Jag hoppas att jag kan fortsätta skriva glada pysselböcker i framtiden, jag har så mycket kli i fingrarna som jag vill dela med mej av och mitt skissblock är fullt av roliga projekt. Det är helt enkelt bara amigurumiböckerna som avslutas nu och en liten trilogi är väl inte fel? Jag hoppas att du ska tycka att den avslutas på ett riktigt bra vis!


Och för att avsluta det här inlägget på ett lika glatt sätt som jag känner mej (nu när jag deppat klart) så tänkte jag visa vad som äntligen kom idag.




Hela eftermiddagen har jag signerat och packat böcker och i morgon läggs dom på lådan. Det betyder att du som beställt får din bok lagom till helgen! Vi har alla väntat galet länge så jag vill jag passa på att utropa ett stort tjoho! :D
Related Posts with Thumbnails