Pages

12 april 2011

Det här blir ett snabbt inlägg, jag håller på att packa min resväska för i morgon sticker maken och jag på ännu en resa till London. Vi kommer vara där i en vecka så om jag inte svarar på ditt mail är det därför. Du kan fortfarande förboka ett ex av boken om du vill, jag kommer beställa några extra böcker så att det finns till alla som är intresserade. Klicka på bilden till höger om du är intresserad. :)

Tack för alla inspirerande och peppande kommentarer till förra inlägget, det var enormt roligt att få ta del av era framtidsplaner och drömmar! Att läsa om era framgångar fick mej till slut att våga satsa och igår sökte jag till fem högskolekurser. Nu håller jag tummarna för att jag kommer in på någon av dom, jag är så sugen på att börja plugga!

Och ett litet tips. Crochetamigurumi firar fantastiska 75 000 besökare och du kan vinna ett signerat ex av min andra bok, Virka roliga amigurumis. Titta in där direkt om du vill ha något att pysselsätta dej med medan du väntar på den nya boken. :D

Vi ses om en inspirationssamlande vecka, jag hoppas att du har det riktigt bra till dess!

8 april 2011

Oj vad jag är dålig på att uppdatera bloggen, den har helt hamnat på efterkälken i mitt för tillfället uppochnedvända liv. Det har gått ett par veckor sen boken skickades iväg till tryckeriet och nu när väl stressen lagt sej börjar framtidsoron komma smygande. Vad ska jag göra nu? Vad vill jag jobba med när jag blir stor? Och hur ska jag komma dit? Jag försöker se det hela som ett äventyr, ett lite läskigt men väldigt spännande sådant (eller är det väldigt läskigt och lite spännande?). :)


Jag har tittat runt på en massa olika utbildningar och har hittat en hel del fantastiska alternativ. Först var jag helt inne på att plugga grafisk design men sen läste jag den här intervjun med tjejen bakom mymimi som tex designat den här fantastiska kudden.
(bild lånad från myminis etsy-butik)

Nu har mina drömmar om att designa leksaker vaknat till liv igen. Känns inte leksaksdesigner som ett riktigt drömyrke? Det är så overkligt bra att jag inte ens trodde att man kunde bli det men se här bara, det finns lite spännande utbildningar som leder dit:


Child Culture Design på HDK i Göteborg
Toy Design på FIT i New York 
Toy Design på Otis College of Art and Design i Los Angeles


Det är trevligt att drömma sej iväg till New York och LA men det ser trots allt ut som att jag blir kvar här i Skåne. Jag har hittat tre utbildningar som jag förmodligen kommer söka till.


Grafisk linje på Fridhem Folkhögskola 
Estetlinjen på Östra Grevie Folkhögskola (grafisk design eller textil)


Det finns också många intressante desigkurser på Malmö högskola men jag vet inte om just högskola är något för mej. Det känns läskigt seriöst och svårt tycker jag men lite nyfiken är jag allt.


Vad vill du bli när du blir stor?
Och om du redan blivit det du ville bli, hur blev du det? :D Jag behöver höra lite peppande historier så att jag vågar ta steget!
Related Posts with Thumbnails