Pages

30 maj 2010

Det blev helt plötsligt jättefint väder igår och vi hade en tokbra kväll med grillande och kubbspel. Kubbspelandet var riktigt tråkigt den här gången men maten var precis lika god som vanligt.

Vi grillade kyckling- och fläskfilé, vita paprikor, majskolvar och vårlök och mamma hade lagat världens godaste potatisgratäng. Lite sallad, tzatziki och sås gjorde det hela till ett riktigt partaj. :)


Tilda jobbade hårt för sin mat, hon bar runt på sin kompis medan vi andra dukade och fixade runt . :D


Och en bild till för att fylla ut lite... en sorts växt.


Och nu, efter en ganska gråtrist men mysig födelsedag, är det dags för lite varm choklad och tv-tittande. Ett fyrfaldigt hurra för det!

28 maj 2010

Waaaah, lång dag idag och den är inte slut än. Nu ska vi se... ja, jag skyltade inför releasefesten på Akademibokhandeln. Det ser trevligt ut och jag hoppas att det dyker upp några glada virkare som vill fira med mej och Panda. Lite nervös är jag allt måste jag erkänna, tänk om det slutar med att vi står där själva och får skåla med varandra. Och Panda som inte ens kan hålla i ett glas. :)

Men färgglatt är det i alla fall.


Just det, rara Bitte har startat en Facebook-grupp för dom som gillar mina små kompisar. Den kan du gå med i om du vill! :) Klicka här så kommer du raka vägen till den.

Och sist men inte minst, vinnaren bland dom som förbeställde nya boken är dragen. Min arm är fortfarande trött efter alla bokutskick så jag fuskade och använde en sån där nummergenerator. Blä, jag skäms! Men jag tänker skylla på att jag är utsliten och du får diskutera det här med Panda om du har några åsikter, det var hennes idé. :D Jag matade helt enkelt in beställningsnummerna och här är vinnaren:

Grattis till dej, Sofia M!
Ett hurra-mail har skickats! :)


Och nu... klockan 22:45... är det dags att baka kaffetårta till morgondagens kalas. Åh! <-- minisuck Jag är trött. -_-

27 maj 2010

Efter flera timmars signerande, adresskrivande och frimärksklistrande lyckades jag med stor hjälp av syster och sambo få iväg böckerna. Fem kassar fulla med glada amigurumiböcker lämpades av på posten och förhoppningsvis når de flesta av dom sina ägare redan i morgon. Nu börjar den nervösa väntan på att få höra vad som tycks om dom, jag kan inte annat än hålla tummarna och dricka min varma choklad till dess. :)


I morgon drar jag vinnaren av nästa stora paket så håll utkik då, det blir sån där rafflande spänning igen! :D

26 maj 2010

Tisdagen den 1 juni blir det releasefest på Akademibokhandeln här i Helsingborg och du är bjuden! Jag och Panda finns på plats tillsammans med amigurumisarna från nya boken och du kan mingla runt med oss medan du festar på läsk, vin och snacks. På plats kan du också tävla om finfina priser och köpa boken om du vill det.

Jag hoppas att du vill komma och fira med oss!

Var: Akademibokhandeln på Järnvägsgatan 3 i Helsingborg
När: 1/6, klockan 18.00 - 19.00
Hur: Glatt, virkigt och mumsigt

25 maj 2010

Vilken vecka det har varit! Jag har varit helt slut och tänker skylla det enbart på utlottningen. :D Eller också vädret, det verkar som att det aldrig tänker bli sommar här i Skåne. Men till helgen fyller jag år och då ska vi minsann grilla, vare sej vädret är på vår sida eller ej!

Det har inte hänt så mycket bloggintressant sista tiden så jag belönade mej med lite paus och har mest försökt vila. Men nu händer det grejer igen så nu är det dags att skaka liv i den här gamla geten igen, bloggen alltså - inte mej... :)

Nästa lördag, den 5/6, anordnar Science fiction bokhandeln en japansk dag och jag och några av mina amigurumikompisar kommer vara med. Vi, mest jag då, signerar böcker och pratar virkning medan 'gurumisarna visar upp sej. Du kan läsa mer om vad som händer under J-Fidagen här på sf-bokhandelns hemsida. Signeringen börjar 16.30 och om du har vägarna förbi tycker jag absolut att du ska komma in och säga hej!

17 maj 2010

Sådär.... utlottningen är över, spänningen har ebbat ut och vinnarna är dragna. Stora paketet representeras av pippin, bokbilden är uhm... boken och det där nere till höger två påsar, en innehåller 5 par ögon i olika storlekar och en små tyghjätan. Hääär ääär vinnarnaaa! Känner du hur laddad jag är? :D


Eeh, ja. Svårt att se där ja... närbild följer.


Tadaa! Och en närmare titt på nummerna ger oss vinnarna.

Vinnaren av stora paketet är:
Viola

Fem vinner boken Virka roliga amigurumis:
Tingeling
Cath
Leamon
Camilla
Sinem

Och fem får ögon och hjärtan:
Nora
Anna
Sofie
Fröken C
Kafe

Grattis till er alla! Om du ser det här och har vunnit får du gärna maila mej namn och adress så att jag har det. Ögon och hjärtan skickas nu på en gång men det där andra får vänta till nya boken kommer, då kommer också nästa vinnare dras.

Du som inte vann ska ha ett stort hurra ändå, ni slog alla någon form av rekord i antalet kommentarer här på bloggen och det är ju inte illa det!

Jag håller på och fnular på en liten releasefest här i Helsingborg, ingenting är helt bestämt än men om det blir som jag hoppas så har en av besökarna chansen att vinna en egen liten kompis då. Ett litet tips till dej som gillar att tävla. Information om hur, var, när och om kommer så fort jag vet mer, än så länge är det bara i funderarstadiet. Håll utkik här om du är sugen på att veta mer.

Tack för att du ville vara med och leka den här gången!
Oh, och glad 17 maj! :)

16 maj 2010

Den här helgen har gått åt till gammalt hederligt lottskrivande, här kör vi inte några fancy schmancy randomizers och sånt. Utlottningen har kommenterats fler gånger än resten av bloggen tillsammans och cirkus 1000 lotter har det blivit. Jag påbörjade det hela väldigt optimistiskt, skrev namn och tidpunkt men ju fler lotter det blev desto kortare blev texten på dom. Så här ser det ut när det är en timme kvar av tävlingen, datum och tidpunkt för kommentaren plus namn om två personer skrivit samtidigt. Den mest opersonliga utlottningen i historien kanske men jag var inte beredd på antalet deltagare, hur som helst så kommer dragningen bli galet spännande!



Igår monterade jag ihop ytterliggare en amigurumi som legat i garderoben, ett stort lejonet med fräsig frisyr. Han ska få lite snajsiga 70-talskläder och sen hoppas jag att han kan få ett nytt hem, om jag nu kan slita mej från honom. En mörk och murrig bild på honom:



Vi ses i morgon, då blir det bautaspännande! :D

12 maj 2010

Igår blev jag faktiskt färdig men det gigantiska projektet som jag påbörjade för över ett år sen, äntligen! Jag fick bamsestora virknålar i februari 2009 och köpte på mej massor med garn och satte igång, snacka om tungvirkat. Virknålarna visade sej vara för stora, jag fick gå ner flera storlekar men satt till slut ändå med en nål som var hela 1 cm tjock. Mina stackars axlar var inte glada och det är nog därför de enorma 'gurumi- delarna legat gömda i garderoben sen dess, dom har straffats för mitt lidande. :D

Men så igår monterade jag ihop amigurumin och här är den nu, jag tror nog att du känner igen henne. Både Emilia och Helena gissade rätt när jag visade hennes öron igår. Är jag så förutsägbar eller har Panda bara speciella öron? :)


Hon är gigantisk, i alla fall i 'gurumimått mätt. Jag gissar att hon är av rasen jättepanda och för att jämföra står hon här bredvid sina andra jag (det finns bara en Panda för mej).

MiniPanda är 18 cm lång, mellanPanda 31 cm, vilket jag tyckte var stort bara det och jättePanda är hela 65 cm lång upp till huvudtoppen och väger 1,5 kilo. Hon är tokstor... kort sagt. Jag undrar om vi vågar åka på några äventyr med henne. Hur ska jag kunna smuggla in en så stor panda på tivoli i Köpenhamn liksom? Det blir alldeles för spännande för min smak.

En liten faktaruta
Namn: Panda
Färdigvirkad: 11 maj 2010
Längd: 65cm
Gillar: att åka på äventyr, leka med herr O, baka och vila
Ogillar: räkor, vassa kanter, olurviga hundar och att gå vilse
Material: Lovikkagarn #100 - vit och #114 - svart, virknål på 10mm, barnsäkra ögon på 30mm, barnsäker nos på 22mm
Mönster: Mitt eget (varken mönster eller amigurumi är till salu)

11 maj 2010

Idag fick jag en låda med posten innehållandes det sista till amigurumi- paketet, 8 nystan Drops Eskimo som Cinas Garn sponsrat med. Hurra för det! 4 nystan, 2 rosa och antingen 2 vita eller 2 beiga läggs till i paketen. Till på köpet letade jag igenom mitt lager och plockade fram två nystan av mitt absoluta favoritgarn när det kommer till att virka hår -Stardust XL. Just den här färgen är supersnygg, jag använde den till både den stora och den lilla harajukuflickan.


Så här ser alltså det färdiga paketet ut, allt är packat i små praktiska påsar och de nya snygga virknålarna är redo att slitas upp och användas. :)


Om du inte redan är med och tävlar så kan du göra det genom att kommentera inlägget Utlottning, kommentarerna till det här räknas alltså inte. Hoppas att det känns som två braiga paket, lycka till allesammans!

Och nu, slut på utlottningssnacket - vidare till amigurumisarna! Jag håller på med en spännande figur just nu och blir förhoppningsvis klar med den ikväll, den har faktiskt legat i garderoben i flera månader (eller mer än 1 år?) och längtar ordentligt efter att bli färdig. Här kommer en liten tjuvtitt på ett par av delarna som ska monteras på härnäst. Ooooh, spännande! :D

8 maj 2010

Hej och hå vad många som vill vara med och tävla! Det har tagit halva kvällen att läsa igenom alla glada kommentarer och snacka om peppande läsning! Nästa gång jag har en dålig dag ska titta igenom dom igen, det finns inte en chans att man kan vara nere när man har världens raraste bloggkompisar! :)

Jag var inte beredd på att så många var sugna på att vinna och nu känns bara ett pris lite futtigt. För att pigga upp utlottningen lite extra slänger jag in 5 stycken andrapriser som avslöjas den 17:de. Oh, vad spännande!

En liten bonusutlottning blir det till på köpet. Jag har faktiskt ett precis likadant paket till och det kommer lottas ut bland alla er som förbokar bok nummer 2. Det går fortfarande jättebra att boka den om du är sugen och du är med i utlottningen om du bokar och betalar före den 27 maj. Det betyder att du som redan betalt boken automatiskt är med och du får så klart vara med i båda tävlingarna om du vill det. Läs mer här om du är sugen på att köpa bok nummer 2.

Lycka till!

7 maj 2010

Nu drar utlottningen igång och jag hoppas att du vill vara med och ta chansen att vinna ett stort paket med en massa bra virkprylar, det innehåller nästan allt du behöver för att virka amigurumis faktiskt. Klicka på bilden om du vill se sakerna lite extra tydligt.

Pippin på bilden ingår inte, den övervakar bara!



Paketet innehåller:

  • 1 ex av boken Virka amigurumi
  • 1 ex av boken Virka roliga amigurumis (obs, hela boken – inte bara en utskriven framsida som på bilden)
  • 12 nystan Carolina från Marks & Kattens
  • 1 påse plastgranulat
  • 1 stoppningspinne (jättepraktisk!)
  • 1 påse med små röda hjärtan (för en själfull amigurumi)
  • 8 olika nosar
  • 2 ergonomiska virknålar från Loveknitting (3.5mm och 5mm stora)
  • 11 par ögon i olika färger
  • 35 par svarta ögon i 9 olika storlekar (6, 8, 10, 12, 13.5, 15, 18, 21 och 24 mm stora)
  • 1 påse med blandade dekorationer (ca 60 olika brads, knappar och smådetaljer)
  • 4 nystan Drops Eskimo
  • 1 nystan Stardust XL


Och så här går det till:
Utlottningen är avslutad - kommentarer skrivna efter 23:59 den 16 maj räknas tyvärr inte.

Allt du behöver göra för att få chansen att vinna är att skriva en kommentar till det här inlägget senast kl 24.00 den 16 maj, ett litet hej räcker gott. :) Om du vill ha en extra lott skriver du om utlottningen på din blogg, låna gärna bilden om du vill. Den 17 maj dras en vinnare och paketet skickas sen så fort jag får hem de nya böckerna i slutet av månaden. Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med och tävla, lämna istället din mail-adress så att jag kan nå dej om du vinner. Det går bra att maila mej en kopia av din kommentar om du inte vill lämna din adress här i bloggen.


Hoppas att du vill vara med och tävla!

6 maj 2010

Igår tog jag tåget till Mölndal för att göra ett studiebesök hos Marks & Kattens. Snacka om garndröm - där fanns verkligen allt och lite till, jag var i himlen! Jag fick en hel hög med nystan med mej hem och i helgen ska jag provvirka och bara njuta, det kommer gå åt mycket te och en massa bra tv-serier. Det blir nog en riktigt bra helg tror jag! :)

Ooooh, vilken dröm!



Och en liten påminnelse: om du har förbokat bok nummer 2 är det dags att föra över pengarna nu, jag lägger ordern på måndag och behöver veta hur många böcker som ska beställas.

Titta in imorgon igen, då drar utlottningen igång! Jag utlovar finfina prylar och rafflande spänning! :)

2 maj 2010

I fredags fick jag ett oerhört glatt besked från förlaget, boken har nu sålt i makalösa 30 000 exemplar! Det är helt galet, jag kan knappt tro att det är sant. Sitter det verkligen så många 'gurumivirkare där ute med min bok? Det är overkligt men så klart alldeles underbart.

För att fira denna superglada nyhet blir det en stor utlottning senare i veckan. Jag ska genast börja samla ihop en massa amigurumiprylar som jag gillar till paketet och kanske till och med leta efter någon bra sponsor till utlottningen, allt för att få ett så bra pris som möjligt till vinnaren. En så här bra nyhet ska firas rejält så kom snart tillbaka, utlottningen drar igång om några dagar.
Related Posts with Thumbnails