Pages

29 april 2009

Har suttit och virkat broscher och klämmor med blommor på hela dagen, här är några av dom. De här ska iväg till en butik för att sen hitta nya hem.Jag har så många idéer nu som jag vill ta tag i så det här får helt enkelt bli ett väldigt kort inlägg. ^^

I have spent my day crocheting flowers and these ones are going to be sold in a shop in my town.

27 april 2009

Det blev en herrans massa lotter och en hel del klippande men till slut fick jag äntligen till en fin liten dragning... och vinnaren av nåldynan är...Grattis till dej!

Ni som inte vann behöver inte misströsta, det är snart dags för en ny tävling! Priset är spikat, ni kan nog gissa vad det är, men jag har inte bestämt riktigt vilken tävlingsform jag ska använda mej av. Det får bli något klurigt, en virtuell tipsrunda kanske? Eller varför inte teckningstävling, det ser man inte ofta. ^^ Förslag på roliga och kreativa tävlingar mottages gärna!

26 april 2009

Den här veckans mönster borde egentligen ha kommit mycket tidigare men har hamnat här av någon anledning. Det gör inte så mycket egentligen, alla ska ju visas. De två sista mönsterna är två av mina favoriter (har jag inte sagt det om alla?) och dom är väl värda att vänta på, det ska bli väldigt spännande att se vad du tycker om dom.

Men det är först nästa vecka och därför visar jag häxan den här gången, med tillhörande yttepyttepumpa. Det här är ännu ett mönster som man kan ändra i det oändliga, jag gillar sånna. Testa olika färgkombinationer och stilar för att få fram nya figurer. Varför inte virka en tomte eller stjärngosse? Eller en galen professor! Med lite garn och fantasi kommer man långt!

Pattern of the week, a tiny which (with a tiny pumpkin of course). With some imagination she can be turned in to Santa or even a nutty professor.

23 april 2009

Den här amigurumin är faktiskt inte en gammal oavslutad en, jag tog mig faktiskt lite tid till att testa en ny lite pandaversion. Den här minikompisen är bara 8 cm lång och hon trivs väldigt bra i sin lilla kopp. Jag hann inte fota henne med riktiga Panda innan solen gick ner men jag kan lova att det är stor skillnad. Panda får inte behålla sin vän utan hon ska flytta iväg till sitt nya hem snart, jag hoppas att hon får det bra där. Jag gissar att jag får virka en ny till ”storpanda” för jag känner på mej att hon kommer bli ledsen när hon inser hur det kommer bli. Jag vet, jag vet... hon är lite bortskämd. ^^
Titta på mej i min lilla kopp! Woee!
I made a new tiny version of my favorite friend Panda. She’s only 8 cm tall and fit perfectly in the doll tea cup.

21 april 2009

Jag har fått frågan om det är möjligt att köpa boken direkt av mej och svaret är ett rungande glatt JA. ^^
Boken kostar 85 kronor, porto och förpackning på 25 kr tillkommer. Du kan redan nu förbeställa den så skickar jag ett exemplar, med eller utan hälsning, så fort det är premiärdags. Skicka ett mail till order[at]foxypanda.se om du är intresserad!

En lite tråkigare sak är att det verkar som att fel version av boken har skickats till tryckeriet och jag har hittat några tryckfel i den. Jag ska gå igenom alla mönster och förhoppningsvis har dom klarat sig, om inte så lägger jag upp en kategori med ändringar här på bloggen. Det känns som ett jobbigt orosmoln som tar bort lite av glädjen men jag hoppas att ni har förståelse och tycker om boken ändå. Den är trots allt färgglad, pysslig och prickig och det gör i alla fall mej glad i magen fortfarande.

19 april 2009

Det här mönstret skiljer sig lite från de andra i boken och amigurumisarna blir lite annorlunda. De virkas av ett tjockt garn och med en stor nål och borstas sedan så de blir härligt fluffiga. Man använder samma grundmönster till båda och virkar sen olika öron och svansar för att få antingen en katt eller en björn. En liten halsduk är pricken över i!
Animals made from chunky yarn and then brushed for maximal fluffiness.

18 april 2009

Det var ett tag sen jag hade en massa tid över till att virka, två jobb, ett företag och livet kräver en hel del timmar har jag insett och det är lite sorgligt. Jag saknar att spendera timmar framför tvn med en ny amigurumi men jag har helt enkelt fått prioritera annat. Först kändes det väldigt ledsamt men nu har jag kommit på en riktigt bra kompromiss, jag ska avsluta en massa stackars påbörjade och bortglömda ’gurumisar. Jag har en hel hylla full med icke avslutade figurer som bara väntar på att komma till liv och eftersom grunden är klar på de flesta behöver jag inte lägga 20-25 timmar på dom som jag gör med nya projekt. Nu kan jag beta av mina små kompisar en efter en, jag klämmer gärna in en liten virkstund varje dag, och genast känns allt bättre. Först ut av gamla ’gurumisar som fått nytt liv är lejonet Sam.

Han är en ganska liten krabat, bara 17 cm lång,
som är väldigt stolt över sin stora man. Allt hår kräver en hel del vård men han är snäll och lugn när jag kammar honom, helt olik alla andra kattdjur i denna familj.
Jag ska försöka komma på något litet plagg eller någon detalj till honom så att han inte känner sig så tråkig men just nu har jag inte så mycket inspiration. Jag får nog plocka fram nästa ’gurumi till jag får någon bra idé.

I haven’t got much time to crochet anymore and instead of spending 20-25 hours on a new projecs I decided to finish some old amigurumis instead. I’ve got a whole shelf full of wips and I’m going to try and finish them of one by one, taking a little time each day. This is the first finished wip Sam, a tiny lion with big hair. I have to give him some nice clothes or details later, he is feeling a bit bland right now.

16 april 2009

Igår fick jag hämta ett paket på posten, det är alltid roligt. Jag visste inte riktigt vad som var i det så lite extra spännande var det, jag hann inte ens innanför dörren utan slet upp det i bilen. Jag har lite svårt att tygla min nyfikenhet ibland. ^^ Jag gissar att du också är lite nyfiken nu, det är ju väldigt spännande med paket. Här har du innehållet.Tokigt va?! Jag var inte alls förberedd så det var en riktig överraskning, inte visste jag att den skulle komma så snart (fast ändå inte snart nog såklart). Det är en väldigt märklig känsla att hålla i den på riktigt, jag kan fortfarande inte förstå det. Den är väldigt fin och glad och jag hoppas att alla härliga pysselmänniskor där ute ska tycka om den. Det är lite nervöst måste jag erkänna, det är ju mina små bebisar i den och tänk om dom inte blir väl mottagna, men jag håller tummarna allt vad jag kan och förhoppningsvis går allt bra. Jag hoppas att du också blir lite glad i magen av att titta på den! ^^

I got a big package yesterday and when I opened it I found this inside, my book. It’s just crazy, I still can’t believe that it’s actually happening. The book is very pretty and happy and I’m hoping that it will be well received. I still don’t know if it will be translated but I’m keeping my fingers crossed. I hope you like it too, even though it’s in Swedish.

12 april 2009

Utgivningen av boken närmar sej med stormsteg, nu är det bara en månad kvar, och snart är alla mönsterna avslöjade. Jag hoppas verkligen att du gillar mönsterna som är med, många är mina favoriter och förhoppningsvis kan de bli dina också.

Jag vet att många pysslare gillar att sy och därför ville jag ha med en nåldyna, så här har du veckans mönster – prinsesstårtan. Den är så söt och färgglad att man bara inte kan låta bli att bli glad när man ska plocka fram sina nålar. Att den ser mumsig ut är bara en bonus. Spetskanten och den lilla marsipanblomman ger lite äkta tårtkänsla.

Det känns lite extra bra att just tårtan är veckans mönster, det här inlägget är nämligen nummer 100. Hurra för det! Jag tycker att vi firar med en liten utlottning, en styck nåldyna (med ”strössel”) står på spel. För att få en chans att vinna behöver du bara skriva en kommentar, ett litet hej räcker bra. Vill du öka vinstchansen länkar du till tävlingen på din blogg, då får du två lotter och tummen upp av Panda. Låna gärna en bild om du vill det och du kan vara med och tävla ända fram till 26 april. Lycka till!


”Nybakad” tårta Vita nålar ser ut som strössel, det blir ännu lite mumsigare!
The pattern of the week is a little pincushion in the shape of a cake. I use white needles that look like sprinkle, it makes it look even yummier. Whit a lace edging and a tiny flower on top it looks almost eatable.

8 april 2009

I förra inlägget berättade jag att jag äntligen sått lite fröer, jag var så sent ute det här året att jag blev orolig att det inte skulle hända något men oj, vad obefogad den oron var. Det har bara gått en vecka men det växer så det knakar, man kan nästan se vissa av plantorna bli större med blotta ögat.

Gurkplantorna växer snabbare än vad jag trodde var möjligt. Och fina är dom också! Bredvid gurkorna växer salladslök.
Squash odlade jag förra året också men jag hade glömt hur dom vräker sig upp ur jorden och skjuter i höjden direkt. Dom är som små monster som gräver sig upp ur jorden, en liten planta hade så bråttom att den inte hann förankra rötterna – den stod på huvudet med en lite bläckfiskrumpa rakt upp i luften. Jag vände rätt den och bäddade ner rötterna i jorden, hoppas att den tar sig. Små chiliskott växer bredvid squashen, dom är lite mer försiktiga. Jag satte paprika också men dom har jag inte sett röken av än.I ett alldeles eget litet lyxväxthus står en kruka med basilika. Små pytteblad har börjat titta upp och dom ser ut att trivas bra. Jag har ett växthus till men där har det inte börjat hända så mycket än, växterna där har inte så bråttom och det är okej, jag kommer nog få händerna fulla med omplantering av monsterplantorna.I vardagsrummet står en spann med lite blandade blommor. Jag tycker allra bäst om att odla ätbara saker, att laga mat på egna grönsaker är en riktig belöning, men några blommor får jag så för syns skull. Den här färgglada spannen kommer passa bra på balkongen.
I måndags köpte jag stora baljor och hinkar som jag kan plantera ut några plantor i men balkongen kommer inte rymma allt, hur mycket jag än skulle vilja det. Kan du tänka dig fem gigantiska squashplantor som breder ut sig över hela golvet, vad skulle katterna säga? Det här året har jag dock stora planer, vi har hittat en ”kolonilott”. Svåger och svägerska har köpt hus och eftersom dom inte har varken tid för eller intresse av odling får vi använda deras lilla trädgårdsland till våra plantor. Hurra! De bor två minuter från oss och närmre kolonikänsla kan man väl inte komma. I helgen ska vi börja förbereda jorden och håller det fina vädret i sig är det snart dags att bygga gurklist och små odlingsbäddar, jag blir glad i magen bara jag tänker på det. Jag är så glad att jag köpte Köksträdgården av Lena Israelsson , den innehåller precis allt man behöver veta och kommer användas flitigt vill jag lova!

I planted a lot of different seeds a week ago and the progress is astounding, the tiny plants are growing faster than I could ever imagine. In the first picture you see cucumber, in the second squash, the third basil and the big bucket in the fourth contains a mix of flowers. It will be so exciting to see the progress, and hopefully tasty too. ^^

5 april 2009

Veckans mönster är en på en gammal goding, maskoten. Den har varit med ett tag men den är lite som ett fint vin, den blir bara bättre med tiden. ^^

Maskoten kan, precis som många andra mönster, varieras i det oändliga. Jag har gjort så många olika versioner av den här att jag knappt kan hålla räkningen och varje ny maskot är precis lika rolig att virka klart. Virkar du med riktigt tunt garn kan du ha maskoten som ett mobilsmycke eller en nyckelring och gör du den lite större kan du hänga den i dragkedjan i väskan.


Min favoritmaskot

Två annorlunda maskotar, en specialbeställning till två mangatecknare
(de som designade Njop)
Jag vet att vissa av er redan virkat den här, den var ju med i Shojo Stars, men den passade i boken och jag kunde bara inte välja bort den. Jag tycker att alla behöver en alldeles egen liten maskot i väskan som gör en glad!

This weeks pattern is a tiny mascot for your keychain or bag. You can make different ones every time, just change the color and thickness of the yarn. If you make it extra tiny you can use it as a phone friend!

4 april 2009

Igår blev jag äntligen klar med sängkläderna till Pandas säng! Panda stod bredvid skrivbordet medan jag höll på och peppade (eller tjatade på) mej ända till slutet och så fort lakan och påslakan var strukna bäddade hon själv sängen.
"Under, över ut och in. Bädda fina sängen min.” sjöng hon glatt medan hon höll. Undrar om hon tagit sej an min säng med samma glädje...

Efter bäddningen var det dags att provligga. Det var lite nervöst för mej, tänk om hon inte var nöjd, då hade jag fått sy om allt igen. Turligt nog är pandor väldigt lätta att göra glada när det kommer till just bekvämlighet, hon har ju ändå sovit i en bokhylla hela den här tiden. Hon sjönk glatt ner i sängen, bullade in sej i täcket och somnade efter ungefär tre sekunder. Jag tror att hon kommer ha det bra där i sängen.

Sov gott!

1 april 2009

Idag fick jag en liten överraskning när jag kom in i pysselrummet, någon hade somnat i den nya sängen och det var inte Panda. Jag fick smyga iväg och hämta kameran och här ser du den trötta smygsovaren. Panda kom farande så fort hon förstod vad som hände och skällde argt på lilla Sol. – Ajsing bajsing lilla katt! Du får inte sova i min säng! Titta! Du har skrynklat till mitt fina rosa lakan. Och vad är det där? Katthår! Jag ser det allt, skruttkatt!” Sol brydde sig inte överdrivet mycket utan tittade bara på mej med sin ”åh, du och din panda”-min och gick in i vardagsrummet för att sova i fönsterkarmen istället.
Och det där var nog det mest spännande som hänt den här veckan. Det har inte blivit mycket virkande alls senaste tiden, jag har haft både värk i axlarna och migränanfall med jämna mellanrum. Jag saknar att virka! Idag fick jag nog av att inte göra någonting så jag plockade fram min nya, fina och jättestora bok om odling och allt som behövdes för att kickstarta en säsong full med hemmaodlade grönsaker. Nu är alla små frön nere i sina nya bon och bara väntar på att gro, det ska bli så spännande! Jag hoppas att dom växer med uppgiften. ^^
Related Posts with Thumbnails