Pages

19 december 2009

Julbak med Panda

13 kommentarer:
 
Hej allihopa! Mamma har jobbat och är alldeles jättetrött så idag är det jag, Panda, som skriver.
Förra helgen bakade vi massor av mumsigheter här hemma och jag fick hjälpa till med allt. Jag hade på mej min nya fina skyddsframsida, den syddes speciellt till mej av
Lotta och den var himla bra när vi kladdade och kläfsade i köket. Se så himla fin den är!
Vi började med solbullar. Tydligen är solsken väldigt dyrt, 40 kronor per stråle på ett ungefär, så det var viktigt att få i alltihop när man blandade ihop degen. Vi använde vår rörkompis Boschy, han är himla duktig på att blanda och jag kontrollerade att allt solsken kom med.
Medan degen växte lagade mamma musslor av mandel, dom ligger och vilar i sina små bon där på bilden. Jag tycker inte om saker som kryper runt på havsbotten så jag har inte smakat dom men pandamormor tyckte att dom var jättegoda med lite grädde och sylt på.
Solbullarna blev så bra och ljusa att man nästan behövde ha solglasögon på sej när man åt dom. Jag tyckte att det var en himlans bra idé att baka bullar på sol nu när det är så mörkt ute, man behöver det för att bli lite pigg. Att bullarna är snurkliga tycker jag är bäst, jag älskar allt som är snurrligt! Jag fick baka ett hus som man kan äta också, jag tycker att det är lite elakt mot dom bor i det så jag vill nog inte ens smaka det. Man klistrade ihop delarna med brunt socker som luktade illa och tydligen räcker det. Jag hade gärna bott i ett så fint hus men titta, det räcker bara upp till hit.
Medan jag pyntade huset till småtomtarna som ska flytta in gjorde mamma och pappa salt- och pepparkakor. Det verkade inte så roligt, bara en massa rullande och uttryckande. Det var roligare att trycka på pluttar på hustaket och klaffsa på vitt sötsnö.
Men kakorna blev fina till slut, titta så många färger! Och huset blev jättebra, småtomtarna fick till och med blomlådor vid fönsterna. Efter det här var vi ganska trötta, jag åt lite för mycket sötsnö och mådde lite illa så efter det här somnade jag under bordet. Det är nog tur att det bara är jul en gång om året!
Jag hoppas att ni alla får en mysig jul med massa mumsigheter!
/Panda

13 kommentarer:

m sa...

"Solbullar" :-) Det tror jag att vi också ska börja kalla dem. Vilket vackert namn nu mitt i mörkret!

Rita sa...

Vad duktig du är, Panda, som hjälper till så mycket och du är riktigt stilig i ditt fina förkläde =)

Alltid lika mysigt att kika in här, man blir så glad!

Ha en bra lördag!
Kram/Rita

Gro sa...

Tusen takk for flott bok som kom i posten for litt siden.
Håper å få tid til å prøve i juleferien.

Ønsker deg en God Jul.

Monica Hansen sa...

Så fin du blev Panda, och så många fina pepparkakor:)

Jill sa...

vad gott det ser ut! Vill också ha så många pepparkakor ^^<3

Marika på Odlingspyssel sa...

Åh solbullar och saltkakor, vilken snäll mamma och pappa du har Panda :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så mysigt du har haft det Panda! Verkligen fina bilder.
God Jul
Eva o Alice

Hanna sa...

Tur att Mia har dig Panda,som kan hjälpa till med så mycket!Ställ gärna huset till småtomtarna på lite bomull,så får dom också lite snö!Vad duktig du är Panda :) MVH Hanna!

Elin sa...

Vilken urmysig blogg du har! =)

Må så gott!
Önskar er en trevlig lördagskväll

Åsa Tidqvist sa...

herregud så sött förkläde!! jättefina bilder =)

Saga sa...

Vad gullig Panda är!
Jag är så lycklig, fick din bok i julklapp. Här ska snart börja skapas ^^

God Jul! :)

AnnaSara sa...

Hallå hallå! Jag är också lycklig! Jag fick också din bok i julklapp! Jag har tidigare låtsats bli blind precis när jag har sett virk-mönster, jag har tyckt att det verkat så komplicerat! Men din bok var så bra beskrivet med bilder på varje typ av maska och allting. Tippentoppen! Längtar efter att få sätta igång med den där moroten! :) Massor av julkramar till dig och pandan och lycka till med den andra boken! /AnnaSara

Johanna Englund sa...

Solbullar,bra namn.Det ska vi kalla dem,men äta dem med solbrillor på.Panda,vad kul helg du har haft.

Related Posts with Thumbnails