Pages

20 november 2007

Du kan köpa mina böcker direkt av mej om du vill, då får du dom signerade och allt! Du kan också köpa Stardust XL, ett garn som är perfekt som amigurumihår. Läs igenom infon noga innan du skickar in din beställning så kommer allt gå väldans smidigt.



Böckerna


Bok 1 – Virka amigurumi
Min första bok kom ut i maj 2009. Den innehåller 12 mönster i tre svårighetsgrader och en virkskola går igenom alla maskor du behöver kunna. Många av amigurumisarna i den här boken är lite mindre och enklare än i dom uppföljaren men det finns så klart också ett par kompisar som är både kluriga och större. Alla ’gurumisar som är med i den första boken hittar du i kategorin "Bok 1 - mönster".




Virka amigurumi kostar 125 kronor, porto och förpackning ingår. Köper du två ex betalar du 235 kr.
Om du inte bor i Sverige utan någon annanstans i Europa kostar den 185 kronor, porto, förpackning och paypal-avgifter ingår. Två ex kostar 320 kr.




Bok 2 – Virka roliga amigurumis
Min andra bok kom ut i juni 2010. Den innehåller mönster på 11 olika amigurumis, även här i tre svårighetsgrader. Den här boken innehåller både en virkskola och en genomgång av lite klurigare moment och passar därför nybörjare så väl som mer erfarna ’gurumivirkare. De flesta kompisarna i bok nummer 2 är aningen större och kräver mer tid än dom som är med i den första. Böckerna är helt fristående så du behöver inte köpa ettan för att kunna förstå tvåan. Du kan se alla amigurumis som är mer i denna bok om du klickar på kategorin "Bok 2 - mönster".




Virka roliga amigurumis kostar 139 kronor, porto och förpackning ingår. Köper du två ex betalar du 260 kr.
Om du inte bor i Sverige utan någon annanstans i Europa kostar den 195 kronor, porto, förpackning och paypal-avgifter ingår. 2 ex kostar 360 kr.




Bok 3 – Virka glada amigurumis
Boken innehåller mönster till 11 olika projekt i tre svårighetsgrader, om du vill se vilka amigurumisar som är med kikar du i kategorin Bok 3- mönster. Den här boken innehåller också en del nya, spännande virkmoment och precis som de första två finns en virkskola i början med allt du behöver veta. Du behöver inte köpa böckerna i någon viss ordning utan dom fungerar helt fristående från varandra! :)




Virka glada amigurumis kostar 139 kronor, porto och förpackning ingår. Köper du två ex betalar du 260 kr.


Om du inte bor i Sverige utan någon annanstans i Europa kostar den 195 kronor, porto, förpackning och paypal-avgifter ingår. 2 ex kostar 360 kr.



Bokpaket
Du kan så klart köpa fler än en bok samtidigt, skriv vad du vill köpa så räknar jag ut slutsumman.





Stardust XL – världens bästa hårgarn!
Jag har bara det blonda garnet men det är inte illa det, både harajukuflickan och tjejen i den nya boken har den hårfärgen och jag tycker i alla fall att dom är supersnygga i den. :)




Stardust XL är tillverkat av 100% polyester, 1 nystan väger 50g och innehåller ca 50m garn - det räcker till flera peruker. Använd en virknål på 4 – 4.5mm.


Garnet kostar 38 kronor per nystan. Köper du 1 går portot på 12 kronor, köper du 2,3 eller 4 nystan går det på 24 kronor. Varför inte gå ihop några stycken och spara in på portot?





Så här gör du
Skriv vad du vill köpa (glöm inte antal) och din adress i ett mail och skicka till:


order(snabel-a)foxypanda(.)se
ta bort parenteserna och byt "snabel-a" mot ett riktigt @


Böckerna levereras signerade om du inte ber om att få dom ”okladdade”. Om du vill ha hälsningen till någon speciell (dej själv eller ett födelsedagsbarn tex) är det bara att säga till så fixar jag det! :)





Viktig info!
- Är du under 18 år behöver du har dina föräldrars godkännande för att få lägga en beställning.
- Om du köper fler än 1 bok samtidigt eller blandar böcker och garn ökar portokostnaden. Hur mycket det blir beror på den totala vikten och storleken på ditt paket.
- Jag tar endast emot förbetalningar. Din beställning skickar jag så fort pengarna kommer fram och den når dej allt som oftast dagen efter.
- Jag behöver ha din betalning inom 2 veckor från att du mottar mitt infomail. Har jag inte fått in pengarna efter det stryker jag din order, detta är för att jag ska kunna ha en uppdaterad orderlista. Säg till om du vill ha längre tid på dej, det går så bra så!
- Beställningen är inte bindande och du får självklart ångra dej. Jag blir glad om du skickar ett mail i så fall så att jag kan stryka dej från listan.
- Du som bor i Norge, Danmark eller Finland får gärna beställa! Är du en utvandrad men virksugen skandinav? Skicka ett mail så ska det nog lösa sej! Alla utländska beställningar betalas genom PayPal, maila för mer information.


I’m no longer taking orders outside of Scandinavia, I don’t have the time to keep up the English orders since they take about three times as long as the Swedish ones. No worries though... you can order both of the books from this webshop based in the Netherlands! :)
Trots att vi är tre personer som korrvirkat och läst igenom alla mönster i boken har det lyckats slinka med några fel. Här hittar du de rätta instruktionerna och varven. Bok nummer 1 har tryckts upp flera gånger och för varje omtryck har vi rättat några saker, det betyder att du kanske inte hittar alla dessa fel i just det ex du köpt.

Har du hittat något fel som inte står med här? Maila direkt så lägger jag till det och meddelar förlaget på en gång!

info(snabel-a)foxypanda(.)se
ta bort parenteserna och byt "snabel-a" mot ett riktigt @


Bok 1

Kanin
Kropp
Varv 19: [3fm, 2→1] x5 (20)
Arm
Varv 7: [3fm, 2→1] x3 (12)
Svans
Varv 5: [2fm, 2→1] x3 (9)

Djurbebis
Grisknorr
Rad 2: 1fm, [2→1] raden ut

Prinsesstårta
Ros
Varv 3: virkas i imb på första varvet: [1sm, 4lm, 1sm] x5

Sköldpadda
Skal
Varv 10, virkas i ymb: 1 st i var maska varvet ut, avsluta med 1sm i 2:a maskan på varv 9 (bild 1) (35)
Skal
Varv 11 virkas i imb på varv 10: 1 enkelt varv med sm (35)
Skal
Varv 11, virka så här: Stick in nålen genom den första ymb på varv 11 (bild 3), sen genom den första imb på varv 10 (bild 4) och dra garnet genom alla maskorna på nålen.


Bok 2

Japansk docka
Kropp
Fyra enkla varv har fallit bort i mönstret, de ska in mellan det som nu är varv 7 och 8 (se nedan) Detta betyder att alla efterföljande varv kommer skjutas framåt, det som är varv 12 här var alltså varv 8 i boken.

Varv 7: 1 enkelt varv, byt färg i sista m
Varv 8-11: 4 enkla varv
Varv 12: [3fm, 2->1] x6

Hund
Ben
Benen ska stoppas!

Ogliosaurus Plex
Huvud
Varv 7: [2fm, [3fm, 2i1] x3, 7fm] x2 (48)
Läpp
Varv 6: [2→1] x4, 1sm (5)

Om du undrar hur man tyder de dubbla parenteserna som finns i vissa mönster hittar du en förklaring i det här inlägget.

16 november 2007

Namn: Mia (skrivande virkare)
Ålder: 28 år
Bor: med bästa Foffen, katterna Simon & Sol och ett mystiskt svartvitt djur
Intressen: pyssla, läsa, rita, husla, titta på tv-serier och spela tv-spel
Favoritdjur: tvättbjörn, ekorre och räv
Favoritmat: köttfärslimpa, söndagsstek och choklad
Vill: åka till Japan, flytta till hus, blir barnboksförfattare och jobba på Panduro

Namn: Panda (liten panda)
Ålder: 2,2 år
Bor: med pandamamma, pandapappa och närgångna hårbollar
Intressen: åka på äventyr, leka med herr O, baka och vila
Favoritdjur: lemur, isbjörn och myrslok
Favoritmat: polkagrisar, makaroner och blommor
Vill: äventyra mera, lära mej nya saker och klä ut mej


För press och företag
Är du journalist och på väg att skriva en artikel om amigurumis? Kontakta mej gärna om du är intresserad av att veta mer om mina böcker, mina amigurumis eller bara mej. Jag mailar gärna över högupplösta pressbilder, diskuterar publicerande av mönster samt skickar i vissa fall böcker till utlottning.

Jag kan även designa amigurumis och ta fram mönster för specifika ändamål (företagsmaskotar, barnbokskaraktärer, mm) - antingen från grunden eller baserade på en färdig design.

Maila mej om du vill veta mer!
info(at)foxypanda(.)se
ta bort parenteserna och byt "at" mot ett @ så blir det bra. :)

OBS! Detta gäller endast journalister, företag, institutioner och liknande. Jag delar inte ut högupplösta bilder eller skickar böcker till utlottning till privatpersoner. Jag kan tyvärr inte heller designa speciella amigurumis åt privatpersoner. Du kan alltid maila om du är intresserad av någon amigurumi du ser på bloggen, alla figurer är inte till salu men förutsatt att den du valt är det så virkar jag gärna på beställning när jag har tid. Puh... mycket info där på en gång. ^^
Svenska sidor:
Panduro
Jag använder de här som ögon: art. 313047 (5mm) och art. 313048 (8mm)
Slöjd Detaljer
Loveknitting
Ilkkadesign

Brittiska sidor:
Christie Bears
Craft Bits

Amerikanska och internationella sidor:
Crafts Etc
Suncatcher eyes
Glass Eyes Online

Jag har inte testat att beställa från alla sidorna men vad jag förstår är de pålitliga.

Här finns ergonomiska virknålar
Loveknitting

Har du något tips på någon annan bra sida? Skicka ett mail till mej så lägger jag till det i listan. Den här sidan kommer fyllas på efterhand med fler bra saker för oss 'gurumipysslare.
Snabblänkar...
Vad är amigurumi?
Kan jag beställa en figur av dig?
Har du skrivit amigurumiböckerna och vad innehåller dom?
Får jag sälja figurer ur boken?
Vad ska jag göra med alla figurer om jag inte får sälja dom?
Jag hittar inte en viss amigurumi från bloggen i boken, varför?
Får jag köpa andra mönster än de i boken av dej?
Får jag länka till dig?
Hur når jag dej?


Vad är amigurumi?
Amigurumisarna kommer från Japan och är söta virkade figurer virkade runt, runt, runt. Ordet är just japanskt och betyder ungefär stickat eller virkat mjukdjur. Ett litet tips! Kolla in nuigurumis också, amigurumisarnas sydda motsvarigheter.
Upp igen!


Kan jag beställa en figur av dig?
Det beror helt och hållet på vad det gäller för amigurumi. Skicka ett mail med detaljerad beskrivning och bilder så ska jag se om det är möjligt.
Upp igen!


Har du skrivit amigurumiböckerna och vad innehåller dom?
Jag har skrivit tre böcker om amigurumis som innehåller virskola, beskrivning på olika spännande moment (t ex hur man virkar tår) och mönster på flera av mina figurer. Alla 'gurumis som är med i böckerna hittar du under kategorinerna Bok 1– mönster, Bok 2 - mönster och Bok 3 - mönster. Du kan köpa böckerna genom mej direkt om du vill ha ett signerat ex.
Upp igen!


Får jag sälja figurer ur boken?
Som det står i boken är mönsterna endast för privat bruk, det betyder att du inte får sprida mönsterna eller sälja figurer virkade efter mönsterna. Jag har spenderat hundratals timmar med att ta fram mönsterna och meningen med boken är att lära ut amigurumiskapandet och inspirera – inte att ge folk mönster att basera en verksamhet på. Till dej som funderar på att börja sälja figurer eller mönster säger jag ”Hurra , kör på!” men ta dej tid att komma på egna karaktärer och mönster, på så sätt kan du sälja något du kan vara riktigt stolt över.
Upp igen!


Vad ska jag göra med alla figurer om jag inte får sälja dom?
Du får ge bort precis hur många små kompisar som helst, dom passar bra som allt från dopgåvor till julklappar. Du får också mer än gärna skänka ’gurumisarna till t ex barnsjukhus och barnhem, då kan dom glädja någon som verkligen behöver en egen liten vän.
Upp igen!


Jag hittar inte en viss amigurumi från bloggen i boken, varför?
Genom åren har jag skapat en massa mönster och jag fick helt enkelt välja ut några av dom till boken.
Upp igen!


Får jag köpa andra mönster än de i boken av dej?
Förutom just böckerna så har jag tyvärr inte några andra mönster till salu för tillfället.
Upp igen!


Får jag länka till dig?
Självklart får du det, det gör mej bara glad! ^^
Upp igen!


Hur når jag dej?
Du får gärna maila om du har frågor eller bara vill säga hej. Jag får tokigt mycket mail och hinner tyvärr inte svara på alla men jag läser varenda mail och gör mitt bästa för att svara på så många som möjligt!

Skicka ditt mail till:
info(at)foxypanda(.)se
ta bort parenteserna och byt "at" mot ett @ så blir det bra. :)
Upp igen!

7 november 2007

En snabb uppdatering av vad jag sysslat med den senaste tiden. Den här flickan gjorde jag till en tävling som Softies Central anordnade. Jag valde temat "Let it snow" och här är resultatet. Fem finalister valdes ut bland bidragen, tyvärr var hon inte en av dem. Vi är lika glada för det och väntar nu bara på första snön.
Here's a quick update of what I've been up to. I made this girl for a contest over at Softies Central, the theme I picked was Let it snow. Five finalists were picked at the end and she was unfortunately not one of them. We are still happy though and just waiting for the first snow to fall.
Den här punkrockiga kattflickan som heter Katitzi var en superspecialbeställning som var riktigt rolig att göra. Jag blev supernöjd med resultatet, hon är både söt och tuff på samma gång och hennes nya familj tog emot henne med öppna armar. Hon har en tuppkam, några piercings och en tatuering (som inte syns på den här bilden).
This punk rock- cat named Katitzi was so much fun to create, she's a super special order and I love how she turned out, as does her new family. She's got some piercings, a mohawk and even a tattoo (which you can't see in this pic).
Hennes nya pappa har en tatueringsstudio och därifrån fick jag de snygga piercingarna. Tyllkjolen var nästan ett måste och den stängs med två pyttesmå säkerhetsnålar.
She has a lot of fun details. I really like the skull piercing and the belly button ring, they both come from the new daddys tattoo studio.

Tack för titten!
Thank you for looking!
Related Posts with Thumbnails